Grüner Veltliner ”Urgestein” laves på druer, som kommer fra forskellige højtbeliggende parceller (bl.a. marken Steinhaus) omkring Loiserberg og Langenlois. Den særprægede jordbund… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
199,00 DKK
Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse – såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.
Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ”Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker – med så naturlige teknikker som muligt – vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden”, siger man hos Jurtschitsch.
Vinguiden Gault Millau: ”Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.”
Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse – såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.
Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ”Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker – med så naturlige teknikker som muligt – vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden”, siger man hos Jurtschitsch.
Vinguiden Gault Millau: ”Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Grüner Veltliner ”Urgestein” laves på druer, som kommer fra forskellige højtbeliggende parceller (bl.a. marken Steinhaus) omkring Loiserberg og Langenlois. Den særprægede jordbund i området med et tyndt lag (40 cm.) af ler- og sandholdigt jord, gnejs og glimmer i overfladen samt en hel del sten af vulkansk oprindelse i dybden, giver vanskelig dyrkning, men er simpelthen perfekt til opmagasinering af solvarmen, som afgives om natten. Dette giver mulighed for en perfekt modning og forstærker ”terroir-stilen” i Grüner Veltliner, samtidig med at den høje beliggenhed og de nærliggende skove giver en afkøling af druerne, der betyder lethed og friskhed. Som alle vinmarkerne hos Jurtschitsch er disse parceller dyrket økologiske.
Høsten foregår manuelt, og druerne transporteres til gården i små kasser. Efter en afstilkning og en kort macerering med skindet, presses druerne langsomt med lavt tryk. Gæringen foregår køligt på ståltanke, og vinen modner derefter "on lees" i ca. 3 måneder, ligeledes på ståltanke.
I duften har Grüner Veltliner ”Urgestein” en dyb, intens, aromatisk karakter, som udvikler sig hurtigt i glasset. Vinen er rank, med Kamptals klassiske, let krydrede og mineralske stil, og den har en meget god struktur. Druesortens klassiske toner af lindeblomst og grønne blade kommer fint frem i smagen, som slutter med lidt æteriske og krydrede nuancer.
Perfekt til buffeter eller receptioner. Serveres til salater eller grønsagsretter, samt til skaldyrs- og fiskeretter.
Asiatisk
Fisk
Salat
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle