Maison de la Villettes GSM er sammensat af 45-50% Grenache- og 35% Syrah-druer, som begge hentes på skråninger mellem Pyrenæerne og Cevennesbjergene samt 15-20% Mourvèdre fra det… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
129,00 DKK
Maison de la Villette er navngivet efter et af de mest populære kvarterer i Paris, beliggende i den nordlige del af byens centrum, langs Canal de l’Ourcq. Indtil 1970’erne befandt sig her et af byens slagterier og et af de største markeder, hvor man tilnærmelsesvist kunne finde alle de fødevarer og vine, som hjertet (eller maven!) kunne begære. Hertil kom således specialiteter fra alle regioner af Frankrig, med pram eller vogn, og blev distribueret videre til andre markeder eller leveret til de mange hyggelige caféer og restauranter. ”Le ventre de Paris” – Paris’ mave, kaldte man området. I dag har man omdannet området til en park med flere kulturelle tilbud – noget som tiltrækker mange turister. For pariserne vil La Villette dog blive ved med at være et symbol på Frankrigs livsglæde og folkelige gastronomi.
Vinene i denne serie kommer fra flere af Sydfrankrigs klassiske vinområder nord for Pyrenæerne, fra Gascogne i sydvest til Languedoc i sydøst. Teamet bag vinhuset Badet-Clément har stor erfaring i sydfranske vine (og Bourgogne!), og de udvælger druerne hos lokale dyrkere med hvem, man har faste aftaler, og samme team foretager derefter vinificeringen og aftapningen. De forskellige oprindelser giver rigtig god mulighed for at producere harmoniske vine foruden ved at sikre større kontinuitet i kvalitet og stil i disse.
Filosofien er enkel: Vinene skal være umiddelbare og klassiske i forhold til druesorter og herkomst samt give ”value for money”.
Maison de la Villette er navngivet efter et af de mest populære kvarterer i Paris, beliggende i den nordlige del af byens centrum, langs Canal de l’Ourcq. Indtil 1970’erne befandt sig her et af byens slagterier og et af de største markeder, hvor man tilnærmelsesvist kunne finde alle de fødevarer og vine, som hjertet (eller maven!) kunne begære. Hertil kom således specialiteter fra alle regioner af Frankrig, med pram eller vogn, og blev distribueret videre til andre markeder eller leveret til de mange hyggelige caféer og restauranter. ”Le ventre de Paris” – Paris’ mave, kaldte man området. I dag har man omdannet området til en park med flere kulturelle tilbud – noget som tiltrækker mange turister. For pariserne vil La Villette dog blive ved med at være et symbol på Frankrigs livsglæde og folkelige gastronomi.
Vinene i denne serie kommer fra flere af Sydfrankrigs klassiske vinområder nord for Pyrenæerne, fra Gascogne i sydvest til Languedoc i sydøst. Teamet bag vinhuset Badet-Clément har stor erfaring i sydfranske vine (og Bourgogne!), og de udvælger druerne hos lokale dyrkere med hvem, man har faste aftaler, og samme team foretager derefter vinificeringen og aftapningen. De forskellige oprindelser giver rigtig god mulighed for at producere harmoniske vine foruden ved at sikre større kontinuitet i kvalitet og stil i disse.
Filosofien er enkel: Vinene skal være umiddelbare og klassiske i forhold til druesorter og herkomst samt give ”value for money”.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Maison de la Villettes GSM er sammensat af 45-50% Grenache- og 35% Syrah-druer, som begge hentes på skråninger mellem Pyrenæerne og Cevennesbjergene samt 15-20% Mourvèdre fra det sydlige kystområde ved Middelhavet. Det giver ikke bare vine i den klassiske, varm Languedoc-stil, men også en god aromatisk og struktureret stil, som tilfører vinen stor harmoni.
De tre klassiske Languedoc-druesorter er vinificerede separat, med en klassisk afstilkning og masning inden gæringen for Grenache og Syrah samt en gæring med hele klaser for Mourvèdre. Den lange gæring foregår på både franske og amerikanske træfade (brugte), og efter presningen er de tre vine modnet separat i en periode på 6 måneder, før det færdige blend foretages. Til sidst bliver vinen modnet i endnu 6 måneder på samme typer træfade. Både druesammensætningen og modningsperioden kan variere efter årgangen.
Vinen har en intens, mørk rubinrød farve. Allerede i duften fornemmer man en koncentreret, krydret og kompleks stil med nuancer af solbær, moden kirsebær, blommer og sort peber. Smagen fortsætter fint i samme stil, med et væld af toner af modne, røde og mørke bær, engelsk lakrids, peber og en smule tobak. Den slutter med god tørhed, sprødhed og afrundede tanniner. Den vil egne sig fint sammen med grillretter eller gryderetter med rødt kød, men også til vildt.
Grill
Gryderet
Råvildt
Rødt kød
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle