Jurtschitschs mest koncentrerede og komplekse Grüner Veltliner kommer fra den sydvendte, økologisk vinmark Ried Spiegel med en jordbund af ca. 80 cm. muld på dybe, næringsrige lag… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
219,00 DKK
Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse – såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.
Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ”Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker – med så naturlige teknikker som muligt – vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden”, siger man hos Jurtschitsch.
Vinguiden Gault Millau: ”Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.”
Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse – såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.
Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ”Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker – med så naturlige teknikker som muligt – vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden”, siger man hos Jurtschitsch.
Vinguiden Gault Millau: ”Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Jurtschitschs mest koncentrerede og komplekse Grüner Veltliner kommer fra den sydvendte, økologisk vinmark Ried Spiegel med en jordbund af ca. 80 cm. muld på dybe, næringsrige lag af løss, hvilket giver vinstokkene mulighed for at slå dybe rødder og klar fx lange tørkeperioder. Druerne får derfor en usædvanlig koncentration og en kompleksitet med stor karakter af den lokale terroir. Under særlige vejrforhold stiger fugten fra Kamptal-dalen til det højtbeliggende plateau, hvor Ried Spiegel ligger, og giver perfekte forhold til udvikling af den ædle råddenskab (botrytis) på druerne.
Auslese Grüner Veltliner er lavet på et udvalg af druer, som høstes fra slutningen af oktober til midt i november. Nogle druer er ”normalt modne”, med friskhed og god syre, mens andre er angrebet af botrytis, som bringer sødme og den særlige, ædle svampe-karakter. Druerne transporteres til kælderen i små kasser, for ikke at blive mast undervejs. Her bliver de skånsomt presset med en luftpresse og derefter gæret langsomt i rustfrie ståltanke under lav temperatur og med druernes egen gærkultur – dette for at bibeholde de aromatiske nuancer. Vinen modnes i nogle måneder på ståltanke og aftappes efter en naturlig bundfældning.
Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man både de friske, delikate toner af lindeblomst, grønne blade og kiwi og aromaer af honning og tropiske frugter. En meget kompleks Auslese-vin i smagen, som har god frugtsødme (125 g./l. restsukker) men også masser af friskhed og et godt modningspotentiale! Server den som aperitif (fx med saltede mandler), til frugttærter eller sorbet, desserter med vanilje, souffléer… Prøv den også til en moden blåskimmelost.
Aperitif
Dessert
Is
Ost
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle