IDDA Etna Rosso er hovedsageligt lavet på Nerello Mascalese og en smule (2-5%) Nerello Cappuccio, som hentes nær Biancavilla, på vulkanens sydvestvendte skråninger. Arbejdet i… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
499,00 DKK
Ingen anden vinproducent kan formentlig matche den anseelse og indflydelse, som Angelo Gaja (født 1940) har opnået på den internationale vinscene, siden han i 1961 indtrådte i familiefirmaet i Barbaresco og i 1969 overtog ledelsen af det. I de senere år er 5. generation, bestående af døtrene Gaia og Rossana samt sønnen Giovanni, løbende blevet kørt i stilling, men de har dog fortsat deres far og læremester ved deres side. Under en rejse til Etna-området på Sicilien i 2016, mødte Angelo Gaja en af de mest anerkendte vinproducenter i området, Alberto Graci. Graci-familien (Alberto og søsteren Elena) har dyrket vin på Etna siden 2005, og Angelo Gaja blev straks betaget og imponeret af både vinmarkerne og den klasse og elegance, han fandt i Etna-vinene fra Graci.
Det var således en begejstret mand, der vendte hjem til Piemonte, og det udmøntede sig derfor straks efter i etableringen af et ”joint venture” (50-50) mellem vinhusene Gaja og Graci. Familierne købte efterfølgende sammen 21 ha. land på de sydvestlige skråninger af vulkanen Etna. 11 ha. af disse marker, beliggende nær Biancavilla, var allerede beplantet (1975 og 2006) med Nerello Mascalese (rød) og en lille portion (1 ha.) Carricante (hvid), som var blevet dyrket økologisk af den tidligere ejer. Den første høst under det nye ejerskab blev foretaget i 2017. Yderligere 4 ha. blev beplantet med Carricante i foråret 2018. Man har sidenhen desuden købt 22 ha. land nær Belpasso, hvor de første 4 ha. er blevet beplantet med druesorten Cataratto (hvid) i foråret 2019.
Det nye vinhus er blevet døbt IDDA – et navn som direkte knytter sig til den stadig aktive og lunefulde vulkan, Etna. Vulkanen bliver blandt de lokale tillagt en kvindelig natur – en moder natur som kan være hård men også gavmild, og den bliver derfor kaldet ”IDDA” – et ord som på den lokale sicilianske dialekt betyder ”hun”.
Ingen anden vinproducent kan formentlig matche den anseelse og indflydelse, som Angelo Gaja (født 1940) har opnået på den internationale vinscene, siden han i 1961 indtrådte i familiefirmaet i Barbaresco og i 1969 overtog ledelsen af det. I de senere år er 5. generation, bestående af døtrene Gaia og Rossana samt sønnen Giovanni, løbende blevet kørt i stilling, men de har dog fortsat deres far og læremester ved deres side. Under en rejse til Etna-området på Sicilien i 2016, mødte Angelo Gaja en af de mest anerkendte vinproducenter i området, Alberto Graci. Graci-familien (Alberto og søsteren Elena) har dyrket vin på Etna siden 2005, og Angelo Gaja blev straks betaget og imponeret af både vinmarkerne og den klasse og elegance, han fandt i Etna-vinene fra Graci.
Det var således en begejstret mand, der vendte hjem til Piemonte, og det udmøntede sig derfor straks efter i etableringen af et ”joint venture” (50-50) mellem vinhusene Gaja og Graci. Familierne købte efterfølgende sammen 21 ha. land på de sydvestlige skråninger af vulkanen Etna. 11 ha. af disse marker, beliggende nær Biancavilla, var allerede beplantet (1975 og 2006) med Nerello Mascalese (rød) og en lille portion (1 ha.) Carricante (hvid), som var blevet dyrket økologisk af den tidligere ejer. Den første høst under det nye ejerskab blev foretaget i 2017. Yderligere 4 ha. blev beplantet med Carricante i foråret 2018. Man har sidenhen desuden købt 22 ha. land nær Belpasso, hvor de første 4 ha. er blevet beplantet med druesorten Cataratto (hvid) i foråret 2019.
Det nye vinhus er blevet døbt IDDA – et navn som direkte knytter sig til den stadig aktive og lunefulde vulkan, Etna. Vulkanen bliver blandt de lokale tillagt en kvindelig natur – en moder natur som kan være hård men også gavmild, og den bliver derfor kaldet ”IDDA” – et ord som på den lokale sicilianske dialekt betyder ”hun”.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
IDDA Etna Rosso er hovedsageligt lavet på Nerello Mascalese og en smule (2-5%) Nerello Cappuccio, som hentes nær Biancavilla, på vulkanens sydvestvendte skråninger. Arbejdet i vinmarkerne er tilpasset de klimatiske forhold efter årgang, og generelt gennemfører man en skrap fjernelse af grenene og bladene omkring klaserne, og en selektering af klaserne, for at opnå så sunde druer som muligt. Det kan især vise sig afgørende i årgange med hyppige regnbyger og tåge.
Gæringen varer som regel i ca. 3 uger og foregår i en kombination af træfade og cementtanke, efterfulgt af en modning i 24 måneder på samme type beholdere.
IDDA Etna Rosso byder på umiddelbare, aromatiske og saftige toner af bær (kirsebær, brombær, morbær, tyttebær) og marcipan i duften, med sarte nuancer af krydderier som nellike og enebær. Smagen viser en god harmoni mellem de sprøde, frugtige nuancer og en meget velouragtig karakter. En vin som kan nydes umiddelbart.
Serveres til fjerkræ, kalv, svinekød og lam samt til grønsagsretter.
Gris
Grøntsagsretter
Kalv
Kylling
Lam
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle