Kaapse Vonkel var Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder sig i dag i Sydafrika), og det er stadig en af de mest… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
209,00 DKK
Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.
Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique – MCC), og som han døbte ”Kaapse Vonkel”. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970’erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter – alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.
Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel ”single variety-vine” som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.
Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.
Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.
Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique – MCC), og som han døbte ”Kaapse Vonkel”. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970’erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter – alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.
Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel ”single variety-vine” som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.
Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Kaapse Vonkel var Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder sig i dag i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs ”sparkling wines” fra området. I 2004 besluttede husets kældermester Johan Malan at sende en rosé-udgave af Kaapse Vonkel ved at anvende de tre Pinot’er på ejendommen: Pinot Noir, Pinotage, og Pinot Meunier.
Den lange gæring på flaske tager min. 15 måneder hos Simonsig, og det forklarer vinens ekstremt fine mousse. Det er de frugtrige toner, som dominerer i denne mousserende rosé med sarte aromaer af roser, røde bær (jordbær, tranebær) og en smule rugbrød. I smagen er vinen tør og sprød og med sødmefulde toner, som gør den meget harmonisk.
Kaapse Vonkel Rosé er perfekt som velkomstdrink f.eks. sammen med små kanapéer eller tapas, sushi, eller til kolde buffeter, receptioner m.m. Den vil også egne sig fint som et festligt indslag til en fiske- eller skaldyrsret, men også til salater – fx med rød grapefrugt eller ananas.
Aperitif
Asiatisk
Fisk
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle