360 View Image
2022 KAAPSE VONKEL SATIN NECTAR ROSE DEMI SEC, Stellenbosch, Simonsig
  • Sydafrika
    Sydafrika
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Kaapse Vonkel var i 1971 Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder i Sydafrika), og det er stadig en af de mest… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

199,00 DKK

Ikke på lager

Simonsig Estate

Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.

Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique – MCC), og som han døbte ”Kaapse Vonkel”. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970’erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter – alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.

Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel ”single variety-vine” som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.

Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.

Western Cape

Indhold Kommer snart

Simonsig Estate

Selvom den første Malan allerede i 1688 ankom fra Frankrig til Sydafrika for at dyrke vin, var det først i 1953, at en af hans efterkommere, Frans Malan, grundlagde den aktuelle Simonsig Estate i Stellenbosch.

Frans Malan var en virkelig pioner og en af de personer, der har haft størst betydning for udviklingen af den sydafrikanske vinindustri. I 1968 fandt den første håndaftapning på flaske sted på ejendommen, og sidenhen gik det stærkt. Frans Malan var bl.a. den første til at producere en mousserende vin på champagne-metoden (Méthode Cap Classique – MCC), og som han døbte ”Kaapse Vonkel”. På nogle af de bløde skråninger i Stellenbosch producerede han i 1970’erne ligeledes Sydafrikas første vine på Chardonnay og Rhine Riesling. Frans Malan lod flere andre druesorter plante på sine marker og var kendt for sin søgen efter perfekte drueblandinger, foruden ved at han søgte efter de optimale kombinationer af jordbund og druesorter – alt sammen i forsøget på at opnå den højeste kvalitet.

Med druer som bl.a. Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne og Marsanne for de hvide samt Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot for de røde producerer Simonsig i dag såvel ”single variety-vine” som vine, der er frembragt på en nøje afstemt sammenstikning af forskellige druevarianter.

Simonsig Wine Estate er i dag leverandør af en lang række fremragende vine, der er med til at markere Sydafrika som en moderne og seriøs udbyder af kvalitetsvin.

Western Cape

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Kaapse Vonkel var i 1971 Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs ”sparkling wines” fra området. Med årgang 2019 - som ellers gav teamet hos Simonsig sved på panden pga. dens uforudsigelighed - lancerede man en ny mousserende: Kaapse Vonkel Satin Nectar Rosé Demi Sec.

Vinen (34.3/l. restsukker) er lavet på 45% Pinot Noir, som giver styrke og struktur, og som ofte er den dominerende drue i mousserende vin samt 42% Pinotage, Sydafrikas nationaldrue, som ud over eksotiske toner, tilfører nuancer af violer, blommer og hindbær. 11% Chardonnay og 2% Pinot Meunier fuldender værket: Den første giver elegance, finesse og velour og den anden aroma. Druerne er håndplukket i små kasser, og de hele klaser presses straks efter ankomst til kælderen, bortset fra en lille del røde druer, som får lov at macerere kort med deres skind, hvilket giver den sarte roséfarve. Efter en kold maceration i to dage, er mosten gæret på ståltanke uden efterfølgende malolaktisk gæring, for at bevare friskheden i vinen. Efter aftapning varer 2. gæringen på flaske i 15 måneder. Dosagen (tilsætningen af sukkelikør) er lidt højere end for den ”normale” Kaapse Vonkel, og vinen er derfor en Demi-Sec (halvtør).

Vinen har en flot, pink, laksefarve og en fin, vedvarende mousse. Duften byder på nuancer af hvide ferskner, kirsebær, blommer og tranebær. I smagen har vinen god sprødhed og struktur, men det er blødheden og de delikate toner, som dominerer. En ægte nydelse. Brug den som velkomstdrink, til festlige sammenkomster

Specifikationer

Varenr

09300532235

Årgang

2022

Land

Sydafrika
Sydafrika

Indhold

75 cl

Alkohol

12%

Druesammensætning

11% Chardonnay, 2% Pinot Meunier, 45% Pinot Noir, 42% Pinotage

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle