Næsten som en hemmelighed på gården, har Domaine François Lumpp siden 2014 produceret en Bourgogne Rouge, som man har døbt ”La Paulée” - navnet på de traditionelle fester i… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
399,00 DKK
Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991. Den ene af brødrene, François, besluttede da at starte sit eget Domaine, hvorefter vinmarkerne blev delt. François Lumpps hustru, Isabelle, arbejdede oprindeligt som lærer i byen, men hun blev efterhånden så involveret i arbejdet på gården, at hun sidenhen kvittede jobbet. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag er i alt 9,5 ha. vinmarker tilhørende ejendommen, og selve vingården ligger i udkanten af byen Givry med bl.a. parcellen ”Le Pied du Clou” lige i baghaven. De øvrige parceller er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne ”La Brûlée”, Petit Marole, ”Clos du Cras Long” og ”A Vigne Rouge”.
Domaine François Lumpp betragtes i dag som en af de allerbedste vinproducenter i Givry og er således en reference i hele Côte Châlonnaise. Domainet nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte vinene fra Givry op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de før næsten druknede i.
I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring med druernes egne gærceller, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som absolut mulig. Vinene får lov at hvile mellem alle processer i vinificeringen. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, men også charme og blødhed.
Brødrene Lumpp startede deres egen vingård i Givry i 1977 og arbejdede sammen indtil 1991. Den ene af brødrene, François, besluttede da at starte sit eget Domaine, hvorefter vinmarkerne blev delt. François Lumpps hustru, Isabelle, arbejdede oprindeligt som lærer i byen, men hun blev efterhånden så involveret i arbejdet på gården, at hun sidenhen kvittede jobbet. I 2014 blev sønnen Pierre medejer af Domainet, og siden er datteren Anne-Cécile også blevet tilknyttet teamet på vingården. I dag er i alt 9,5 ha. vinmarker tilhørende ejendommen, og selve vingården ligger i udkanten af byen Givry med bl.a. parcellen ”Le Pied du Clou” lige i baghaven. De øvrige parceller er fordelt på nogle af de bedste vinmarker i området, som f.eks. 1. Cru markerne ”La Brûlée”, Petit Marole, ”Clos du Cras Long” og ”A Vigne Rouge”.
Domaine François Lumpp betragtes i dag som en af de allerbedste vinproducenter i Givry og er således en reference i hele Côte Châlonnaise. Domainet nyder stor respekt i området for, sammen med en håndfuld andre producenter i distriktet, at have været med til at løfte vinene fra Givry op på et mere prestigiøst niveau og ud af den anonymitet, de før næsten druknede i.
I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring med druernes egne gærceller, anvendelse af nøje udvalgte træfade (nye, 1 år og 2 år gamle), og så lidt filtrering som absolut mulig. Vinene får lov at hvile mellem alle processer i vinificeringen. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtrige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinene får både bid og struktur, men også charme og blødhed.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Næsten som en hemmelighed på gården, har Domaine François Lumpp siden 2014 produceret en Bourgogne Rouge, som man har døbt ”La Paulée” - navnet på de traditionelle fester i Bourgogne, der afslutter vinhøsten. Vinen sammensættes af vine dels fra yngre vinstokke (16 år gamle) på ejendommens Givry-marker, dels fra et par enkelte parceller i AOC Bourgogne, men også af Givry-vine, som frasorteres under de enkelte sammenstikninger. Denne blanding gør, at vinen sælges under den mere beskedne AOC Bourgogne - men på trods af det, bliver den vinificeret nøjagtigt som alle andre 1. Cru-vine på gården! Det er ikke tilfældigt, at den nærmest bliver solgt, inden den er færdigproduceret!
Druerne høstes manuelt i små beholdere for at undgå knusning og oxydering under transporten til kælderen. Klaserne selekteres både under plukningen og på et sorteringsbord ved ankomsten til vinhuset. I kælderen praktiseres en naturlig og langsom gæring (med druernes egne gærceller) på ståltanke uden for megen indgriben under processen. Modningen foregår i de første 12 måneder på nøje udvalgte træfade (70% nye, resten 1 år og 2 år gamle), og derefter 6 måneder på ståltanke. Vinen aftappes med så lidt filtrering som muligt. Målet med disse anstrengelser er at fremme en god harmoni mellem druernes komplekse, aromatiske og frugtige nuancer og karakteren af det lokale særpræg, således at vinen både får bid og struktur, charme og finesse.
Det er sjældent at finde en AOC Bourgogne Rouge i denne kvalitet! Her finder man både Pinot Noirs klassiske, meget aromatiske nuancer af kirsebær, blommer og hvidt peber, i både duft og smag. I munden er ”La Paulée” allerede i sin ungdom flot udviklet og afrundet. Vinen byder på en god sprødhed, masser af frugttoner og velour samt en fylde og harmoni, som gør den ganske spændende. Server den til fjerkræ, kalv eller gris.
Gris
Gryderet
Kalv
Kylling
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle