Vinmarken Langenberg er klassificeret 1. Cru i Alsaces nye markopdeling. Den ligger på en af de bedste sydvendte skråninger i St. Hyppolite, anlagt med flotte terrasser. Den… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
449,00 DKK
Domaine Marcel Deiss i Bergheim (nær Ribeauvillé) dyrker sine 27 ha. efter biodynamiske principper og producer vine, som på mange måder er unikke for Alsace (og i øvrigt). Vinmarkerne – blandt dem flere ”Crus d’Alsace”* og klassificerede Grands Crus (Mambourg, Schoenenbourg, Altenberg de Bergheim) – er fordelt på ikke mindre end 9 kommuner (220 parceller!). Da den aktuelle ejer Jean-Michel Deiss og hans søn Mathieu helt klart søger at fremhæve forskellighederne i deres vine, frem for at strømline dem, er vinene fra Domaine Marcel Deiss altid utrolig spændende at udforske!
Kunsten at blande forskellige druesorter fra samme mark eller terroir således at den rette harmoni og stil opnås i vinene, er en krævende udfordring. Metoden har været anvendt i Alsace længe før man overhovedet var rigtig bevidst om forskellene imellem de respektive druesorter. Hos Marcel Deiss hylder man denne metode og mener således, at foreningen af forskellige druesorter fra samme mark ofte giver de bedste resultater og kan udtrykke terroiret på den mest overbevisende facon.
Jean-Michel Deiss er kendt for sin ildhu og åbenhed omkring det at dyrke sine vinmarker efter biodynamiske principper. Han hører dog ikke til de regelrette ekstremister, men forsøger at kombinere den biodynamiske tankegangs værdier og filosofi med de traditionelle alsaciske dyrkningsmetoder. Derfor kalder mange ham for en kunstner og en provokatør(!), men når man smager hans vine, må enhver kritik blive manet til jorden: Hans vine er i høj grad både personlige og karakterfulde samtidig med, at de er nogle af de bedste fra Alsace!
*Hos Marcel Deiss har man store forventninger til den nye klassificering af såkaldte LIEUX DITS (afgrænsede vinmarker) i CRU D’ALSACE/PREMIER CRU D’ALSACE, som man har ansøgt vinmyndighederne om at foretage, bl.a. efter inspiration fra Bourgogne.
Domaine Marcel Deiss i Bergheim (nær Ribeauvillé) dyrker sine 27 ha. efter biodynamiske principper og producer vine, som på mange måder er unikke for Alsace (og i øvrigt). Vinmarkerne – blandt dem flere ”Crus d’Alsace”* og klassificerede Grands Crus (Mambourg, Schoenenbourg, Altenberg de Bergheim) – er fordelt på ikke mindre end 9 kommuner (220 parceller!). Da den aktuelle ejer Jean-Michel Deiss og hans søn Mathieu helt klart søger at fremhæve forskellighederne i deres vine, frem for at strømline dem, er vinene fra Domaine Marcel Deiss altid utrolig spændende at udforske!
Kunsten at blande forskellige druesorter fra samme mark eller terroir således at den rette harmoni og stil opnås i vinene, er en krævende udfordring. Metoden har været anvendt i Alsace længe før man overhovedet var rigtig bevidst om forskellene imellem de respektive druesorter. Hos Marcel Deiss hylder man denne metode og mener således, at foreningen af forskellige druesorter fra samme mark ofte giver de bedste resultater og kan udtrykke terroiret på den mest overbevisende facon.
Jean-Michel Deiss er kendt for sin ildhu og åbenhed omkring det at dyrke sine vinmarker efter biodynamiske principper. Han hører dog ikke til de regelrette ekstremister, men forsøger at kombinere den biodynamiske tankegangs værdier og filosofi med de traditionelle alsaciske dyrkningsmetoder. Derfor kalder mange ham for en kunstner og en provokatør(!), men når man smager hans vine, må enhver kritik blive manet til jorden: Hans vine er i høj grad både personlige og karakterfulde samtidig med, at de er nogle af de bedste fra Alsace!
*Hos Marcel Deiss har man store forventninger til den nye klassificering af såkaldte LIEUX DITS (afgrænsede vinmarker) i CRU D’ALSACE/PREMIER CRU D’ALSACE, som man har ansøgt vinmyndighederne om at foretage, bl.a. efter inspiration fra Bourgogne.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinmarken Langenberg er klassificeret 1. Cru i Alsaces nye markopdeling. Den ligger på en af de bedste sydvendte skråninger i St. Hyppolite, anlagt med flotte terrasser. Den fattige, varme undergrund af smuldrende granit betyder en tidlig modning og meget koncentrerede druer. Her får Riesling ofte saltede toner. Marcel Deiss’ biodynamiskdyket parcel (1 ha.) på marken er beplantet med Riesling, Pinot Gris, Beurot, Muscat og Pinot Noir - de druesorter, man også finder i vinen. Beplantningen her er på 8.500 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (35 hl./ha.). Vinen gærer med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen i et år på sit ”lie”.
I duften finder man nuancer af citron, grape, hyldeblomst og en god mineralitet. I smagen virker vinen først en smule sart og luftig, men den udvikler ret hurtigt dybere og meget komplekse, krydrede toner. Rieslingdruens saltede karakter kommer flot igennem. Vinen må gerne hældes på karaffel 2-3 timer inden servering. Serveringstemperatur: 12°C. Prøv den til asparges, salater, marineret fisk (gerne med fennikel), sushi eller til en frisk gedeost.
Asiatisk
Fisk
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle