Flere stærke kvinder i familien Piñol har haft stor indflydelse på vinhuset siden dets grundlæggelse, og en af dem var L’Avi Arrufi (1894-1976). Nogle af Celler Piñols… Læs mere
279,00 DKK
Vinhuset Celler Piñol ligger i Batea, ca. 100 km. vest for Tarragona, og selv om der er fundet tegn på, at man har produceret vin på ejendommen siden middelalderen, var det først i slutningen af det 20. årh., at familien Piñol begyndte at blive anerkendte for sine vine. Især efter at den aktuelle vinmager, Juanjo Piñol, har fået ansvaret for dyrkningen og vinproduktionen, er det virkelig gået fremad. I dag dyrker man vin på ca. 75 ha. vinmarker og råder over det mest moderne udstyr til fremstilling af kvalitetsvine.
Celler Piñols egne marker er økologisk certificerede, og på længere sigt vil de marker, hvorfra man køber druer, også være økologisk-dyrkede, hvorefter man vil kunne deklarere alle sine vine økologiske.
Juanjo Piñol er tilhænger af en separat vinificering, både hvad parceller og druesorter angår, for at fremhæve hver parcels særlige karakteristika og hver druesorts særpræg. Således frembringer han vine med stor personlighed og karakter, hvilket også har udløst internationale topscores til flere af vinene fra Celler Piñol.
Vinhuset Celler Piñol ligger i Batea, ca. 100 km. vest for Tarragona, og selv om der er fundet tegn på, at man har produceret vin på ejendommen siden middelalderen, var det først i slutningen af det 20. årh., at familien Piñol begyndte at blive anerkendte for sine vine. Især efter at den aktuelle vinmager, Juanjo Piñol, har fået ansvaret for dyrkningen og vinproduktionen, er det virkelig gået fremad. I dag dyrker man vin på ca. 75 ha. vinmarker og råder over det mest moderne udstyr til fremstilling af kvalitetsvine.
Celler Piñols egne marker er økologisk certificerede, og på længere sigt vil de marker, hvorfra man køber druer, også være økologisk-dyrkede, hvorefter man vil kunne deklarere alle sine vine økologiske.
Juanjo Piñol er tilhænger af en separat vinificering, både hvad parceller og druesorter angår, for at fremhæve hver parcels særlige karakteristika og hver druesorts særpræg. Således frembringer han vine med stor personlighed og karakter, hvilket også har udløst internationale topscores til flere af vinene fra Celler Piñol.
Flere stærke kvinder i familien Piñol har haft stor indflydelse på vinhuset siden dets grundlæggelse, og en af dem var L’Avi Arrufi (1894-1976). Nogle af Celler Piñols prestigevine er derfor dedikeret til disse stærke personligheder, og i L’Avi Arrufis tilfælde måtte man faktisk vente i 50 år fra plantning af vinstokkene i 1945 til første årgang af denne vin i 1995.
L’Avi Arrufi er lavet på Cariñena (70%), Garnacha (20%) og Syrah. Druerne gæres separat på ståltanke og vinen bliver derefter sammenstukket og modnes i 16 måneder på træfade af fransk og amerikansk eg.
Farven er dyb, rubinrød, og i duften finder man nuancer af mørke moreller, solbær, brombær og masser af krydderier. I smagen er vinen tør, igen med toner af mørke frugter men også med karakter af bitter chokolade, cedertræ og sort peber. Det er en meget koncentreret og karakterfuld vin, som især efter lidt iltning viser god harmoni og velour og dejlige mineralske toner til sidst. En supervin! Server den sammen med f.eks. hane i rødvin, grillet rødt kød og modne hvidskimmeloste.
Hvidskimmeloste
Kylling
Lam
Okse
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle