360 View Image
2015 LE CLOS DES TROIS CLOCHERS Brut Zéro, Champagne Leclerc Briant, Epernay
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Champagne Brut Zéro ”Le Clos des Trois Clochers” laves 100% på Chardonnay-druer, som hentes på en enkelt parcel af samme navn på 0,3 ha., i 1. Cru-området Villers Allerand, ca.… Læs mere

Anmeldelser
Jancis Robinson
Wine Spectator
Bettane & Desseauve

1.719,00 DKK

På lager (8 stk.)

Leclerc Briant

Lucien Leclerc etablerede i 1872 ’Domaine Leclerc’ i Cumières nær Epernay. Grundlaget var bl.a. de vinmarker som hans kone, Adèle, havde bragt i medgift, da de giftede sig. I mange år producerede vinhuset domaineaftappede champagner og vine, som man leverede til større firmaer i området. I 1955 udvidede Bertrand Leclerc (4. generation) og hustruen Jacqueline Briant familiens virksomhed til også at omfatte et ’négoce’, hvor man købte druer eller vine fra udvalgte nabo-producenter via faste aftaler med disse. Firmanavnet blev samtidigt ændret til ’Maison Leclerc Briant’, og man flyttede til de bygninger, som i dag stadig huser firmaet.

Bertrand Leclerc bliver stadig husket som den vinproducent i Champagne, der allerede i 1950’erne interesserede sig for en økologisk/biodynamisk produktion – længe forinden man havde defineret lovgivningen omkring disse dyrkningsmetoder. Sønnen Pascal overtog i 1980’erne faderens arbejde og igangsatte en omlægning til økologi/biodynamik på samtlige vinmarker, hvilket resulterede i en officiel økologisk godkendelse i 2004 og en efterfølgende biodynamisk godkendelse i 2008. Efter Pascals alt for tidlige død i 2010 blev firmaet i 2012 købt af et amerikansk ægtepar, som var meget fascinerede af domainets særlige historie og potentiale.

Champagne Leclerc Briant er med sine 14 hektarer vinmarker kendt som en af de første og mest innovative biodynamiske producenter i Champagne. Markerne er beliggende i Cumières, Hautvillers, Mareuil-sur-Aÿ, Bisseuil og Rilly la Montagne – de fleste af dem klassificeret som Grand Cru og 1. Cru.

Frédéric Zeimett, der allerede under tidligere ansættelser var kendt som bio-entusiast, leder i dag firmaet, assisteret af Ségolène Leclerc, 6. generation i familien bag Leclerc Briant. Firmaet har desuden i flere år sikret sig rådgivning fra ønolog og specialist i biodynamik, Hervé Jestin. Leclerc Briant supplerer druer af egen høst med druer fra en håndfuld faste producenter, som i tæt samarbejde med Frédéric Zeimett og hans team fortrinsvist dyrker deres marker biodynamisk. Man producerer ikke bare vine med respekt for naturen, man laver også champagner, som udtrykker områdets og vinmarkernes særlige karakterer under mottoet: Respekt og personlighed.

Champagne

Indhold Kommer snart

Leclerc Briant

Lucien Leclerc etablerede i 1872 ’Domaine Leclerc’ i Cumières nær Epernay. Grundlaget var bl.a. de vinmarker som hans kone, Adèle, havde bragt i medgift, da de giftede sig. I mange år producerede vinhuset domaineaftappede champagner og vine, som man leverede til større firmaer i området. I 1955 udvidede Bertrand Leclerc (4. generation) og hustruen Jacqueline Briant familiens virksomhed til også at omfatte et ’négoce’, hvor man købte druer eller vine fra udvalgte nabo-producenter via faste aftaler med disse. Firmanavnet blev samtidigt ændret til ’Maison Leclerc Briant’, og man flyttede til de bygninger, som i dag stadig huser firmaet.

Bertrand Leclerc bliver stadig husket som den vinproducent i Champagne, der allerede i 1950’erne interesserede sig for en økologisk/biodynamisk produktion – længe forinden man havde defineret lovgivningen omkring disse dyrkningsmetoder. Sønnen Pascal overtog i 1980’erne faderens arbejde og igangsatte en omlægning til økologi/biodynamik på samtlige vinmarker, hvilket resulterede i en officiel økologisk godkendelse i 2004 og en efterfølgende biodynamisk godkendelse i 2008. Efter Pascals alt for tidlige død i 2010 blev firmaet i 2012 købt af et amerikansk ægtepar, som var meget fascinerede af domainets særlige historie og potentiale.

Champagne Leclerc Briant er med sine 14 hektarer vinmarker kendt som en af de første og mest innovative biodynamiske producenter i Champagne. Markerne er beliggende i Cumières, Hautvillers, Mareuil-sur-Aÿ, Bisseuil og Rilly la Montagne – de fleste af dem klassificeret som Grand Cru og 1. Cru.

Frédéric Zeimett, der allerede under tidligere ansættelser var kendt som bio-entusiast, leder i dag firmaet, assisteret af Ségolène Leclerc, 6. generation i familien bag Leclerc Briant. Firmaet har desuden i flere år sikret sig rådgivning fra ønolog og specialist i biodynamik, Hervé Jestin. Leclerc Briant supplerer druer af egen høst med druer fra en håndfuld faste producenter, som i tæt samarbejde med Frédéric Zeimett og hans team fortrinsvist dyrker deres marker biodynamisk. Man producerer ikke bare vine med respekt for naturen, man laver også champagner, som udtrykker områdets og vinmarkernes særlige karakterer under mottoet: Respekt og personlighed.

Champagne

Indhold Kommer snart
Jancis Robinson
Wine Spectator
Bettane & Desseauve

Om produktet

Champagne Brut Zéro ”Le Clos des Trois Clochers” laves 100% på Chardonnay-druer, som hentes på en enkelt parcel af samme navn på 0,3 ha., i 1. Cru-området Villers Allerand, ca. midt imellem Reims og Epernay. Den hovedsageligt kalkholdige jordbund på parcellen giver vine med stor finesse og klasse.

Vinen er både gæret og modnet (9 mdr.) på store træfade. Længden af 2. gæringen på flaske (champagnisering) varierer efter årgang – normalt min. 3-4 år. Vinen er en såkaldt ”Zéro Dosage”, dvs. at man ikke tilsætter sukkerlikør efter degorgeringen, og er derfor i den tørre stil (Brut).

”Le Clos des Trois Clochers” har en flot, blank, gylden/grøn farve med meget små, vedvarende bobler. Duften afslører friske og delikate toner af citrusfrugter, anis, lakrids, ferskner, grapefrugt, men også akacieblomster og roser. Smagen er ligeledes ret frisk og sprød, igen med toner af citrus, friske hasselnødder og en kompleks mineralsk karakter til sidst, med nuancer af flintesten og en smule salt. Den viser både Chardonnays ”cremede” karakter, men også druens komplekse frugtrighed og aroma. En meget dyb, koncentreret og samtidig charmerende Champagne. Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med eksotiske (gerne asiatiske) retter med skaldyr eller fisk. Prøv den også med en carpaccio af kalvekød.

Specifikationer

Varenr

09299821535

Årgang

2015

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

12%

Druesammensætning

Chardonnay

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle