”Le Village” Chardonnay er lavet på økologiskdyrkede Chardonnay-druer fra flere af ejendommens parceller omkring landsbyen Magrie (Souleillo, Petite Fuche og Les Plôs), hvor… Læs mere
239,00 DKK
Det er Catherine og Laurent Delaunay og deres firma, Badet Clément, som står bag La Métairie d’Alon i Languedoc. Laurent er 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Vinhuset var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Domaine de la Métairie d’Alon består i dag af 25 ha. vinmarker, fordelt på 25 parceller og på 11 navngivne vinmarker omkring landsbyen Magrie, mellem Limoux og Roquetaillade. Vinmarkerne er alle økologisk dyrkede og beplantet med druesorterne Chardonnay og Pinot Noir. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”, selv om nogle af vinene godt kan have et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Det er Catherine og Laurent Delaunay og deres firma, Badet Clément, som står bag La Métairie d’Alon i Languedoc. Laurent er 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Vinhuset var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Domaine de la Métairie d’Alon består i dag af 25 ha. vinmarker, fordelt på 25 parceller og på 11 navngivne vinmarker omkring landsbyen Magrie, mellem Limoux og Roquetaillade. Vinmarkerne er alle økologisk dyrkede og beplantet med druesorterne Chardonnay og Pinot Noir. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”, selv om nogle af vinene godt kan have et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
”Le Village” Chardonnay er lavet på økologiskdyrkede Chardonnay-druer fra flere af ejendommens parceller omkring landsbyen Magrie (Souleillo, Petite Fuche og Les Plôs), hvor vinstokkene er mellem 5 og 25 år gamle.
Druerne håndplukkes tidligt om morgenen, og klaserne presses hele i små, skånsomme presser af 20 hl. Man frasorterer mosten fra den første og den sidste del af processen for at undgå evt. bitterhed og bundfald. Efter en maceration i 24 timer uden tilsætning af sulfitter, bliver hovedparten af mosten gæret på 2-5 år gamle træfade (500 og 228 l.), mens resten gæres på ståltanke. Kun 20% af vinen gennemgår en malolaktisk gæring. Til sidst bliver vinen modnet i 8 måneder på sit "lie" (bundfald), med 75% på træfade med løbende omrøring, og 25% på ståltanke.
Vinen har en lysgylden farve med et grønligt skær. Duften er intens og med god kompleksitet, med nuancer af blomster, hvide ferskner, citrusfrugter og vanilje. Smagen er både afrundet, cremet og sprød, med lækre, kølige og mineralske nuancer til sidst.
Serveres til grøntsagstærter, skaldyr, fisk og til lyst kød. Prøv den også til fx gedeost eller Comté.
Fisk
Gratinerede retter
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle