”Le Village” Pinot Noir er lavet på økologiskdyrkede druer fra flere af ejendommens højtbeliggende vinmarker omkring landsbyen Magrie. Forskellen mellem de høje temperaturer om… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
239,00 DKK
Det er Catherine og Laurent Delaunay og deres firma, Badet Clément, som står bag La Métairie d’Alon i Languedoc. Laurent er 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Vinhuset var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Domaine de la Métairie d’Alon består i dag af 25 ha. vinmarker, fordelt på 25 parceller og på 11 navngivne vinmarker omkring landsbyen Magrie, mellem Limoux og Roquetaillade. Vinmarkerne er alle økologisk dyrkede og beplantet med druesorterne Chardonnay og Pinot Noir. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”, selv om nogle af vinene godt kan have et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Det er Catherine og Laurent Delaunay og deres firma, Badet Clément, som står bag La Métairie d’Alon i Languedoc. Laurent er 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Vinhuset var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Domaine de la Métairie d’Alon består i dag af 25 ha. vinmarker, fordelt på 25 parceller og på 11 navngivne vinmarker omkring landsbyen Magrie, mellem Limoux og Roquetaillade. Vinmarkerne er alle økologisk dyrkede og beplantet med druesorterne Chardonnay og Pinot Noir. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”, selv om nogle af vinene godt kan have et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
”Le Village” Pinot Noir er lavet på økologiskdyrkede druer fra flere af ejendommens højtbeliggende vinmarker omkring landsbyen Magrie. Forskellen mellem de høje temperaturer om dagen og de kølige temperaturer om natten giver perfekte forhold for Pinot Noir, med en længere modning og derved meget aromatiske og ”kølige” vine.
Druerne plukkes tidligt om morgenen. Efter en afstilkning og en skånsom knusning, igangsættes en 2 ugers maceration og gæring på åbne ståltanke, med løbende omrøringer og en maks. temperatur på 23°C. Efter presningen i små pressere, modnes 60% af vinen i 9 måneder på ståltanke, mens de resterende 40% modnes i 6 måneder på 3-4 år gamle træfade.
Vinen har en flot, lys, rubinrød farve, som er klassisk for Pinot Noir. Den er åben, frisk og kølig i duften, med lækre, sprøde frugtnuancer af roser, kirsebær, hindbær og en smule ingefær. Smagen er både sprød og elegant med sarte nuancer af røde vilde bær, men også hvidt peber og en smule lakrids. Den afslører en dejlig frugtsødme og et strejf af mineralitet til sidst.
Server den til fx grønsagsretter, hvidt kød, fuglevildt, men også til pasta- og risottoretter. Vinen vinder ved at blive serveret en smule svalet.
Fisk
Gratinerede retter
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle