Bedre betingelser findes ikke for druer i Dry Creek Valley! Grenache-druerne til denne vin kommer fra en enkelt vinmark i det berømte Lytton Springs District, ”Provisor Vineyard”,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
419,00 DKK
Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!
I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.
I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.
Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!
I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.
I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Bedre betingelser findes ikke for druer i Dry Creek Valley! Grenache-druerne til denne vin kommer fra en enkelt vinmark i det berømte Lytton Springs District, ”Provisor Vineyard”, hvor vinstokkene er perfekt anlagt i en nord-syd retning og vokser på en rød, meget stenholdig jordbund. Vinmarken giver altid optimalmodne druer, som samtidig har god tannin og syre. De vine man kan lave her har altid god frugtsødme og samtidig en flot struktur og en lang modningspotentiale.
Druerne gæres i hele klaser for at fremhæve tannin, 85% med en klassisk gæring med løbende omrøringer og 15% med en ”Macération carbonique” (Beaujolais-metoden), som fremhæver Grenaches frugtrige toner. Efter en malolaktisk gæring og modningen (10 mdr.), som foregår på neutrale franske fade af 450 og 500 l., bliver vinen aftappet uden klaring eller filtrering. Hele processen foregår desuden uden tilsætning af svovl.
Duften er nærmest en eksplosion af frugttoner med nuancer af mørke kirsebær, brombær, engelsk lakrids, men også mere vegetale toner af krydderurter og tobak. Smagen er struktureret, med god velour, bløde tannin og milde krydderier. Det er finessen og frugten som dominerer, både i smagen og eftersmagen, men i 2017 årgangen har vinen fået mere dybde og kompleksitet. En meget appetitgivende vin. Prøv den til kalv, okse og lam, men også til vildtretter med f.eks. skovsvampe.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle