360 View Image
2022 LIEU DIT DIGUE, ST. JOSEPH BLANC Roussanne, Cave Yves Cuilleron
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

Saint-Joseph Blanc Lieu-dit ”Digue” er lavet på 100% Roussanne, som hentes fra en håndfuld parceller på den sydvendte og ekstremt stejle skråning ”Digue”, nær… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

389,00 DKK

På lager (39 stk.)

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Saint-Joseph

Indhold Kommer snart

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Saint-Joseph

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Saint-Joseph Blanc Lieu-dit ”Digue” er lavet på 100% Roussanne, som hentes fra en håndfuld parceller på den sydvendte og ekstremt stejle skråning ”Digue”, nær Saint-Pierre-de-Boeuf, i den nordlige del af appellationen. Stedet er kendt for sin sand-, glimmer- og granitholdige undergrund, der giver meget rene og aromatiske hvidvine, som desuden har god struktur og mineralitet. Den høje beplantningstæthed på Cuillerons parceller gør desuden, at hver vinstok producerer færre klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer.

Både gæringen (med druernes egen gær), den malolaktiske gæring og modningen i 8 måneder på sit ”lie” (bundfald) foregår på en kombination af 50% store træfade (30 hl. ”foudre”) og 50% burgunske træfade (228 l.), alt dette uden tilsætning af svovl. Aftapningen foretages efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.

Vinen har en blank, let gylden farve og en meget ren og delikat aroma, med nuancer af hvide markblomster, ferskner og modne citrusfrugter. Desuden opleves en meget lækker mineralitet. I smagen har vinen en fin balance mellem finesse og fedme med god velour og dybde samt eksotiske, krydrede, spændstige og mineralske toner. En klassisk Cuilleron-vin! Server den til fiske- og skaldyrssupper, hummer, grillet fisk eller lyst kød lavet med cremede saucer (gerne med safran!).

Specifikationer

Varenr

02716022235

Årgang

2022

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

13,5%

Druesammensætning

Roussanne

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle