Condrieu ”Lieu-dit Vernon” laves på Viognier-druer, som er selekteret på en enkel parcel på skråningen ”Vernon”, der nærmest danner et amfiteater oven for landsbyen Condrieu - og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
859,00 DKK
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Condrieu ”Lieu-dit Vernon” laves på Viognier-druer, som er selekteret på en enkel parcel på skråningen ”Vernon”, der nærmest danner et amfiteater oven for landsbyen Condrieu - og som er en af de mest berømte vinmarker i kommunen. Cuillerons meget stejle parcel vender mod syd, hviler på en ren granitholdig undergrund, og er beplantet med 8.000-10.000 planter/ha. For ”Lieu-dit Vernon” udvælger man den bedste druemost under presningen af druerne. Den alkoholiske gæring foretages med druernes egne gærceller på to til fem år gamle barriques, efterfulgt af en spontan malolaktisk gæring og en modning ”sur lie” i 16 måneder på 50% store fad (”foudre” af 30 hl.) og 50% små træfade fra Bourgogne (228 l.). Hele processen foregår uden tilsætning af svovl. Aftapningen foretages efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.
Et fantastisk eksempel på en både kompleks og delikat Condrieu. Duften byder på lækre nuancer af lindeblomst, tørrede frugter, kvæder, ferskner, abrikos, men også mere eksotiske toner af syltede appelsiner, vanilje og honning. I smagen kommer Viogniers klassiske toner fint frem med mere eksotiske og federe nuancer af modne, gule frugter. Vinen slutter med spændstighed, koncentration og frem for alt finesse. Server den som aperitif, sammen med skaldyr og fisk, til gedeost og endda desserter med fx friske frugter.
Asiasisk
Foie Gras
Frugttærter
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle