Navnet for denne vin (”ile” betyder ø på fransk) er valgt til ære for øerne midt i Loirefloden, lige overfor slottet. Saumur Champigny ”l’Ile Quatre Sous” er lavet på Cabernet… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
239,00 DKK
Mathieu Vallée, som stammer fra en vinbonde-familie i Saint-Nicolas-de-Bourgueil i Loire, overtog i 2007 Château Yvonne midt i Saumur Champigny-appellationen. Mathieu valgte stedet, fordi de tidligere ejere, Yvonne og Jean-François Lamunière, havde dyrket deres vinmarker økologisk siden tilplantningen i 1996-1998, men måske især fordi han selv var glad for vinene fra Saumur og gerne ville udbrede kendskabet til disse.
I dag udgør vinmarkerne 16 ha. (heraf bl.a. 10 ha. Cabernet Franc og 5 ha. Chenin Blanc), som alle er økologisk certificerede og siden 2011 desuden dyrket biodynamisk. Dette indebærer bl.a. pløjning, naturgødning, ingen insektmidler, ingen svampemidler, løbende udtynding for at undgå sygdomme samt lav produktion. I kældrene, som er indrettede i flere hundrede år gamle gange hugget i områdets klassiske tufsten, bruger man kun druernes naturlige gær og prioriterer en lang modning på fad. Aftapning foregår efter en naturlig bundfældelse og uden filtrering.
Château Yvonne er i dag en kvalitetsreference i området.
Mathieu Vallée, som stammer fra en vinbonde-familie i Saint-Nicolas-de-Bourgueil i Loire, overtog i 2007 Château Yvonne midt i Saumur Champigny-appellationen. Mathieu valgte stedet, fordi de tidligere ejere, Yvonne og Jean-François Lamunière, havde dyrket deres vinmarker økologisk siden tilplantningen i 1996-1998, men måske især fordi han selv var glad for vinene fra Saumur og gerne ville udbrede kendskabet til disse.
I dag udgør vinmarkerne 16 ha. (heraf bl.a. 10 ha. Cabernet Franc og 5 ha. Chenin Blanc), som alle er økologisk certificerede og siden 2011 desuden dyrket biodynamisk. Dette indebærer bl.a. pløjning, naturgødning, ingen insektmidler, ingen svampemidler, løbende udtynding for at undgå sygdomme samt lav produktion. I kældrene, som er indrettede i flere hundrede år gamle gange hugget i områdets klassiske tufsten, bruger man kun druernes naturlige gær og prioriterer en lang modning på fad. Aftapning foregår efter en naturlig bundfældelse og uden filtrering.
Château Yvonne er i dag en kvalitetsreference i området.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Navnet for denne vin (”ile” betyder ø på fransk) er valgt til ære for øerne midt i Loirefloden, lige overfor slottet. Saumur Champigny ”l’Ile Quatre Sous” er lavet på Cabernet Franc fra 5 ha. fordelt på forskellige parceller, som for de fleste ligger på en undergrund af tufsten (kalk- og lerholdig), nær landsbyen Champigny. Området giver altid frugtrige og sprøde vine. Vinstokkene er fra 15 til 50 år gamle og giver i gennemsnittet et lavt udbytte på ca. 35 hl./ha. De økologiske druer bliver allerede sorteret under den manuelle plukning og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning. Her bliver klaserne yderligere sorteret på et sorteringsbord. Gæringen foretages i tanke af beton, med druernes egen gær og varer i 3 uger. Efter presning og en malolaktisk gæring, modnes vinen i 6 måneder på brugte barriques og derefter 3 måneder på tank. Som for alle vinene på slottet foregår aftapningen uden filtrering.
”L’Ile Quatre Sous” byder på lækre aromaer af røde og sorte bær, men også sprøde toner af krydderurter. Smagen er frugtrig, frisk og ret delikat, med en god balance til sidst mellem struktur, tannin og frugtsødme. Server den til lam, fuglevildt eller til vildt serveret med skovsvampe og f.eks. tyttebær.
Fuglevildt
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle