Mâcon-Chaintré laves på Chardonnay-druer fra forskellige parceller ved foden af Chaintré-skråningen. Vinstokkene er plantet mellem 1968 og 1985 og dyrkes med en Guyot-opbinding… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
299,00 DKK
Bag Domaine Dominique Cornin, i Chaintré i Maconnais, finder man brødrene Dominique & Romain Cornin, som i 1998 sluttede sig til deres far, og samtidig gik i gang med økologisk dyrkning af familieejendommens ca. 10 ha. vinmarker. Det betød bl.a. at man herefter gik over til pløjning med hest, delvist manuelt markarbejde omkring vinstokkene, bandlysning af ukrudtsmidler men anvendelse af naturlige bekæmpelsesmidler mod sygdom og insekter – bl.a. i form af urte-macerationer (fx brændenælde, padderok og røllike).
I 2003 opnåede man økologisk certificering (AB-Agriculture Biologique), og samtidig forsøgte man sig desuden med biodynamisk dyrkning på en enkelt hektar vinmark. Resultatet var så overbevisende, at man senere er gået over til at bruge de biodynamiske teknikker på alle vinmarkerne.
Vinificeringen foregår med samme store opmærksomhed og præcision som i vinmarkerne. Druerne håndplukkes og bringes forsigtigt til kælderen, hvor de presses langsomt i luftpresse for at bevare mest muligt af deres aroma, smag og karakter. Herefter foretages en spontan gæring på ståltank med druernes egen vildgær efterfulgt af en modning ”sur lie” (med bundfald) i 12 til 24 måneder, hvilket tilfører vinene mere friskhed og præcision, men også fedme og kompleksitet – især når modningen foregår på træfade (600 l. og 228 l.). Aftapningen foretages for de fleste vines vedkommende uden forudgående klaring og filtrering. Alt dette for at bevare Chardonnay-druernes aroma og kompleksitet samt hver parcels unikke personlighed.
Det sidste er bestemt ikke uden betydning, når man som hos Cornin stadig dyrker parceller med vinstokke, hvoraf nogle blev plantet helt tilbage i 1920 og 1936! Vinhuset Domaine Cornin placeres ofte blandt eliten i Macon-området.
Bag Domaine Dominique Cornin, i Chaintré i Maconnais, finder man brødrene Dominique & Romain Cornin, som i 1998 sluttede sig til deres far, og samtidig gik i gang med økologisk dyrkning af familieejendommens ca. 10 ha. vinmarker. Det betød bl.a. at man herefter gik over til pløjning med hest, delvist manuelt markarbejde omkring vinstokkene, bandlysning af ukrudtsmidler men anvendelse af naturlige bekæmpelsesmidler mod sygdom og insekter – bl.a. i form af urte-macerationer (fx brændenælde, padderok og røllike).
I 2003 opnåede man økologisk certificering (AB-Agriculture Biologique), og samtidig forsøgte man sig desuden med biodynamisk dyrkning på en enkelt hektar vinmark. Resultatet var så overbevisende, at man senere er gået over til at bruge de biodynamiske teknikker på alle vinmarkerne.
Vinificeringen foregår med samme store opmærksomhed og præcision som i vinmarkerne. Druerne håndplukkes og bringes forsigtigt til kælderen, hvor de presses langsomt i luftpresse for at bevare mest muligt af deres aroma, smag og karakter. Herefter foretages en spontan gæring på ståltank med druernes egen vildgær efterfulgt af en modning ”sur lie” (med bundfald) i 12 til 24 måneder, hvilket tilfører vinene mere friskhed og præcision, men også fedme og kompleksitet – især når modningen foregår på træfade (600 l. og 228 l.). Aftapningen foretages for de fleste vines vedkommende uden forudgående klaring og filtrering. Alt dette for at bevare Chardonnay-druernes aroma og kompleksitet samt hver parcels unikke personlighed.
Det sidste er bestemt ikke uden betydning, når man som hos Cornin stadig dyrker parceller med vinstokke, hvoraf nogle blev plantet helt tilbage i 1920 og 1936! Vinhuset Domaine Cornin placeres ofte blandt eliten i Macon-området.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Mâcon-Chaintré laves på Chardonnay-druer fra forskellige parceller ved foden af Chaintré-skråningen. Vinstokkene er plantet mellem 1968 og 1985 og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og derved giver mere koncentration i druerne. Kombinationen af de forskellige stile fra hver parcel, de ældre vinstokke og den ler- og kalkholdige undergrund giver meget komplekse og harmoniske Chaintré-vine.
Som altid på Domaine Cornin er druerne håndplukkede ved deres fulde modenhed og gæret med deres egen gær i ståltanke, hver parcel for sig. Derefter bliver vinene modnet ”sur lie” i 12 måneder på samme type ståltanke. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, foretages ingen klaring og kun en ganske let filtrering inden aftapning.
Macon-Chaintré-vine er ofte delikate, afrundede og blomsterrige i duften samt strukturerede og en smule ”vilde” i smagen. Domaine Cornins "basis"-udgave er ingen undtagelse. Det er en vin til Chardonnay-entusiaster, som elsker frugtige, rene, sprøde og appetitgivende hvidvine. Den charmerer hele vejen igennem, med umiddelbare nuancer af hvide blomster, meloner, citrusfrugter, grønne æbler, mirabeller, passionsfrugter og krydderurter. Den efterlader et meget lifligt, komplekst og næsten perlende indtryk.
En meget appetitgivende og charmerende vin, som kan serveres til mange forskellige gastronomiske kreationer med skaldyr, fisk og lyst kød. Gerne asiatisk-inspirerede.
Fisk
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle