Mâcon-Chaintré ”Les Serreuxdières” laves på Chardonnay-druer fra en enkelt parcel af samme navn, på en østvendt skråning. Vinstokkene er plantet i 1936, 1985 og 1996 og dyrkes med… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
329,00 DKK
Bag Domaine Dominique Cornin, i Chaintré i Maconnais, finder man brødrene Dominique & Romain Cornin, som i 1998 sluttede sig til deres far, og samtidig gik i gang med økologisk dyrkning af familieejendommens ca. 10 ha. vinmarker. Det betød bl.a. at man herefter gik over til pløjning med hest, delvist manuelt markarbejde omkring vinstokkene, bandlysning af ukrudtsmidler men anvendelse af naturlige bekæmpelsesmidler mod sygdom og insekter – bl.a. i form af urte-macerationer (fx brændenælde, padderok og røllike).
I 2003 opnåede man økologisk certificering (AB-Agriculture Biologique), og samtidig forsøgte man sig desuden med biodynamisk dyrkning på en enkelt hektar vinmark. Resultatet var så overbevisende, at man senere er gået over til at bruge de biodynamiske teknikker på alle vinmarkerne.
Vinificeringen foregår med samme store opmærksomhed og præcision som i vinmarkerne. Druerne håndplukkes og bringes forsigtigt til kælderen, hvor de presses langsomt i luftpresse for at bevare mest muligt af deres aroma, smag og karakter. Herefter foretages en spontan gæring på ståltank med druernes egen vildgær efterfulgt af en modning ”sur lie” (med bundfald) i 12 til 24 måneder, hvilket tilfører vinene mere friskhed og præcision, men også fedme og kompleksitet – især når modningen foregår på træfade (600 l. og 228 l.). Aftapningen foretages for de fleste vines vedkommende uden forudgående klaring og filtrering. Alt dette for at bevare Chardonnay-druernes aroma og kompleksitet samt hver parcels unikke personlighed.
Det sidste er bestemt ikke uden betydning, når man som hos Cornin stadig dyrker parceller med vinstokke, hvoraf nogle blev plantet helt tilbage i 1920 og 1936! Vinhuset Domaine Cornin placeres ofte blandt eliten i Macon-området.
Bag Domaine Dominique Cornin, i Chaintré i Maconnais, finder man brødrene Dominique & Romain Cornin, som i 1998 sluttede sig til deres far, og samtidig gik i gang med økologisk dyrkning af familieejendommens ca. 10 ha. vinmarker. Det betød bl.a. at man herefter gik over til pløjning med hest, delvist manuelt markarbejde omkring vinstokkene, bandlysning af ukrudtsmidler men anvendelse af naturlige bekæmpelsesmidler mod sygdom og insekter – bl.a. i form af urte-macerationer (fx brændenælde, padderok og røllike).
I 2003 opnåede man økologisk certificering (AB-Agriculture Biologique), og samtidig forsøgte man sig desuden med biodynamisk dyrkning på en enkelt hektar vinmark. Resultatet var så overbevisende, at man senere er gået over til at bruge de biodynamiske teknikker på alle vinmarkerne.
Vinificeringen foregår med samme store opmærksomhed og præcision som i vinmarkerne. Druerne håndplukkes og bringes forsigtigt til kælderen, hvor de presses langsomt i luftpresse for at bevare mest muligt af deres aroma, smag og karakter. Herefter foretages en spontan gæring på ståltank med druernes egen vildgær efterfulgt af en modning ”sur lie” (med bundfald) i 12 til 24 måneder, hvilket tilfører vinene mere friskhed og præcision, men også fedme og kompleksitet – især når modningen foregår på træfade (600 l. og 228 l.). Aftapningen foretages for de fleste vines vedkommende uden forudgående klaring og filtrering. Alt dette for at bevare Chardonnay-druernes aroma og kompleksitet samt hver parcels unikke personlighed.
Det sidste er bestemt ikke uden betydning, når man som hos Cornin stadig dyrker parceller med vinstokke, hvoraf nogle blev plantet helt tilbage i 1920 og 1936! Vinhuset Domaine Cornin placeres ofte blandt eliten i Macon-området.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Mâcon-Chaintré ”Les Serreuxdières” laves på Chardonnay-druer fra en enkelt parcel af samme navn, på en østvendt skråning. Vinstokkene er plantet i 1936, 1985 og 1996 og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og derved giver mere koncentration i druerne. Kombinationen af de ældre vinstokke og den ler- og kalkholdige undergrund giver meget harmoniske Chaintré-vine.
Som altid på Domaine Cornin er druerne håndplukkede ved deres fulde modenhed og gæres med deres egen gær i ståltanke. Derefter bliver vinen modnet ”sur lie” i 12 måneder på samme type ståltanke. Vinen er kun filtreret ganske let inden aftapning.
Vine fra Macon-Chaintré er ofte delikate, afrundede og blomsterrige i duften samt strukturerede og en smule ”vilde” i smagen. Domaine Cornins udgave er ingen undtagelse. Det er en vin til Chardonnay-entusiaster, som elsker frugtrige, rene, appetitgivende hvidvine. En kontant, latent mineralitet, et godt bid og en skøn friskhed fra duft til eftersmag. Toner af tjørneblomster, citrusfrugter og passionsfrugter giver et godt modspil til de mere eksotiske toner af mango, ferskner og kaktusfigner.
En meget appetitgivende og charmerende vin, som kan serveres til mange forskellige gastronomiske kreationer med skaldyr, fisk og lyst kød. Gerne asiatisk-inspirerede.
Fisk
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle