Mâcon-Fuissé ”Les Bruyères” laves på Chardonnay-druer fra en enkelt parcel i kommunen Fuissé. Vinstokkene er plantet mellem 2011 og 2015 og dyrkes med en Guyot-opbinding med en… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
299,00 DKK
Bag Domaine Dominique Cornin, i Chaintré i Maconnais, finder man brødrene Dominique & Romain Cornin, som i 1998 sluttede sig til deres far, og samtidig gik i gang med økologisk dyrkning af familieejendommens ca. 10 ha. vinmarker. Det betød bl.a. at man herefter gik over til pløjning med hest, delvist manuelt markarbejde omkring vinstokkene, bandlysning af ukrudtsmidler men anvendelse af naturlige bekæmpelsesmidler mod sygdom og insekter – bl.a. i form af urte-macerationer (fx brændenælde, padderok og røllike).
I 2003 opnåede man økologisk certificering (AB-Agriculture Biologique), og samtidig forsøgte man sig desuden med biodynamisk dyrkning på en enkelt hektar vinmark. Resultatet var så overbevisende, at man senere er gået over til at bruge de biodynamiske teknikker på alle vinmarkerne.
Vinificeringen foregår med samme store opmærksomhed og præcision som i vinmarkerne. Druerne håndplukkes og bringes forsigtigt til kælderen, hvor de presses langsomt i luftpresse for at bevare mest muligt af deres aroma, smag og karakter. Herefter foretages en spontan gæring på ståltank med druernes egen vildgær efterfulgt af en modning ”sur lie” (med bundfald) i 12 til 24 måneder, hvilket tilfører vinene mere friskhed og præcision, men også fedme og kompleksitet – især når modningen foregår på træfade (600 l. og 228 l.). Aftapningen foretages for de fleste vines vedkommende uden forudgående klaring og filtrering. Alt dette for at bevare Chardonnay-druernes aroma og kompleksitet samt hver parcels unikke personlighed.
Det sidste er bestemt ikke uden betydning, når man som hos Cornin stadig dyrker parceller med vinstokke, hvoraf nogle blev plantet helt tilbage i 1920 og 1936! Vinhuset Domaine Cornin placeres ofte blandt eliten i Macon-området.
Bag Domaine Dominique Cornin, i Chaintré i Maconnais, finder man brødrene Dominique & Romain Cornin, som i 1998 sluttede sig til deres far, og samtidig gik i gang med økologisk dyrkning af familieejendommens ca. 10 ha. vinmarker. Det betød bl.a. at man herefter gik over til pløjning med hest, delvist manuelt markarbejde omkring vinstokkene, bandlysning af ukrudtsmidler men anvendelse af naturlige bekæmpelsesmidler mod sygdom og insekter – bl.a. i form af urte-macerationer (fx brændenælde, padderok og røllike).
I 2003 opnåede man økologisk certificering (AB-Agriculture Biologique), og samtidig forsøgte man sig desuden med biodynamisk dyrkning på en enkelt hektar vinmark. Resultatet var så overbevisende, at man senere er gået over til at bruge de biodynamiske teknikker på alle vinmarkerne.
Vinificeringen foregår med samme store opmærksomhed og præcision som i vinmarkerne. Druerne håndplukkes og bringes forsigtigt til kælderen, hvor de presses langsomt i luftpresse for at bevare mest muligt af deres aroma, smag og karakter. Herefter foretages en spontan gæring på ståltank med druernes egen vildgær efterfulgt af en modning ”sur lie” (med bundfald) i 12 til 24 måneder, hvilket tilfører vinene mere friskhed og præcision, men også fedme og kompleksitet – især når modningen foregår på træfade (600 l. og 228 l.). Aftapningen foretages for de fleste vines vedkommende uden forudgående klaring og filtrering. Alt dette for at bevare Chardonnay-druernes aroma og kompleksitet samt hver parcels unikke personlighed.
Det sidste er bestemt ikke uden betydning, når man som hos Cornin stadig dyrker parceller med vinstokke, hvoraf nogle blev plantet helt tilbage i 1920 og 1936! Vinhuset Domaine Cornin placeres ofte blandt eliten i Macon-området.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Mâcon-Fuissé ”Les Bruyères” laves på Chardonnay-druer fra en enkelt parcel i kommunen Fuissé. Vinstokkene er plantet mellem 2011 og 2015 og dyrkes med en Guyot-opbinding med en enkelt gren, noget som begrænser udbyttet og derved giver mere koncentration i druerne. Som altid på Domaine Cornin er druerne håndplukkede ved deres fulde modenhed og gæres med deres egen gær i ståltanke. Derefter bliver vinen modnet ”sur lie” i 12 måneder på samme type ståltanke. Vinen gennemgår ingen klarering eller bundfældning og er kun filtreret ganske let inden aftapning.
Macon-Fuissé ”Les Bruyères” har en flot, blank, gylden farve. I duften finder man en klingende renhed, med friske nuancer af vilde, hvide buskblomster (tjørn, kaprifolie), citrusfrugter og syrlige tropiske frugter. Smagen er mere afrundet og cremet, med en god balance mellem sprødhed og velour. Den er tør, nervefuld og kompleks, med en lækker, lang, mineralsk og appetitvækkende eftersmag. En meget charmerende vin, som samler Côtes de Beaunes mineralitet og dybde og Pouillys smørrede og næsten eksotiske karakter.
Serveres til mange forskellige gastronomiske kreationer med skaldyr (gratinerede østers!), fisk og lyst kød. Brug den også til ostegratinerede grønsagsretter med porrer, julesalat, asparges…
Fisk
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle