Malvasia Nera er en rød (sortskindet) variant af den vidtforgrenede Malvasia-familie, som er meget udbredt i områderne omkring Middelhavet. Oftest indgår den i Puglia-regionen som… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
139,00 DKK 199,00 DKK
Feudi di San Marzano (grundlagt i 1962) er en af de vigtigste vinproducenter i Salento-området, og de indhenter deres druer hos mange små dyrkere, som man har langtidskontrakter med. Siden 2003 har man desuden haft et tæt samarbejde med det anerkendte vinfirma, Farnese Vini. Selve vingården ligger nær Taranto, og her råder man over det mest moderne udstyr, man i dag kan tænke sig til vinificering.
At lave vin på druer fra ca. 500 ha. kræver plads, når man samtidig søger at drage mest mulig nytte af variationerne i det lokale terroir ved at praktisere en høj grad af separat vinificering. Jordbunden i området består hovedsageligt af ”Terra rossa” – en rødlig (jernholdig) jord med en blanding af sand, sten og kalk. Denne type jord er perfekt til druer som Primitivo, Negroamaro og Fiano.
Feudi di San Marzano (grundlagt i 1962) er en af de vigtigste vinproducenter i Salento-området, og de indhenter deres druer hos mange små dyrkere, som man har langtidskontrakter med. Siden 2003 har man desuden haft et tæt samarbejde med det anerkendte vinfirma, Farnese Vini. Selve vingården ligger nær Taranto, og her råder man over det mest moderne udstyr, man i dag kan tænke sig til vinificering.
At lave vin på druer fra ca. 500 ha. kræver plads, når man samtidig søger at drage mest mulig nytte af variationerne i det lokale terroir ved at praktisere en høj grad af separat vinificering. Jordbunden i området består hovedsageligt af ”Terra rossa” – en rødlig (jernholdig) jord med en blanding af sand, sten og kalk. Denne type jord er perfekt til druer som Primitivo, Negroamaro og Fiano.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Malvasia Nera er en rød (sortskindet) variant af den vidtforgrenede Malvasia-familie, som er meget udbredt i områderne omkring Middelhavet. Oftest indgår den i Puglia-regionen som blandingsdrue og typisk sammen med Negroamaro, hvor den bidrager med farve, aroma og fylde. Denne vin er dog lavet 100% på Malvasia Nera (varianten ”Malvasia Nera di Brindisi”), hvilket er lidt af en specialitet.
Druerne dyrkes på parceller i Salento, som ligger ca. 100 m. over havet, og hvor undergrunden er leret og fyldt med relativt store sten. Det lokale klima er varmt med høje gennemsnitstemperaturer og relativt lave nedbørsmængder. Druerne høstes ved optimal modenhed, som regel i 2. halvdel af september. Maceration og en ca. 10 dage lang gæringsproces foregår på temperaturregulerede ståltanke og efterfølges af den malolaktiske gæring. Slutteligt modnes vinen i 4-6 måneder på franske egetræsfade inden aftapning.
Malvasia Nera ”Talò” har en mørk, rubinrød farve. Vinen er meget aromatisk i duften med noter af mørke kirsebær, brombær og blommer samt diskrete nuancer af bitterchokolade og sød lakrids. De samme aromaer kommer også frem i smagen, som er dejlig imødekommende, fyldig og rund, og hvor en charmerende frugtsødme balanceres perfekt af letkrydrede indslag og bløde, modne tanniner. En helt igennem vellavet vin.
Servér vinen ved ca. 16 °C til retter med rødt kød (okse, lam eller vildt), gerne ledsaget af en god svampesauce. Prøv den evt. også til modne hvid- eller rødskimmeloste.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle