Grand Cru-marken Mambourg ligger over landsbyen Sigolsheim, syd for Bergheim og Ribeauvillé. Den har siden middelalderen været en af de mest berømte vinmarker i Alsace, ejet i… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
899,00 DKK
Domaine Marcel Deiss i Bergheim (nær Ribeauvillé) dyrker sine 27 ha. efter biodynamiske principper og producer vine, som på mange måder er unikke for Alsace (og i øvrigt). Vinmarkerne – blandt dem flere ”Crus d’Alsace”* og klassificerede Grands Crus (Mambourg, Schoenenbourg, Altenberg de Bergheim) – er fordelt på ikke mindre end 9 kommuner (220 parceller!). Da den aktuelle ejer Jean-Michel Deiss og hans søn Mathieu helt klart søger at fremhæve forskellighederne i deres vine, frem for at strømline dem, er vinene fra Domaine Marcel Deiss altid utrolig spændende at udforske!
Kunsten at blande forskellige druesorter fra samme mark eller terroir således at den rette harmoni og stil opnås i vinene, er en krævende udfordring. Metoden har været anvendt i Alsace længe før man overhovedet var rigtig bevidst om forskellene imellem de respektive druesorter. Hos Marcel Deiss hylder man denne metode og mener således, at foreningen af forskellige druesorter fra samme mark ofte giver de bedste resultater og kan udtrykke terroiret på den mest overbevisende facon.
Jean-Michel Deiss er kendt for sin ildhu og åbenhed omkring det at dyrke sine vinmarker efter biodynamiske principper. Han hører dog ikke til de regelrette ekstremister, men forsøger at kombinere den biodynamiske tankegangs værdier og filosofi med de traditionelle alsaciske dyrkningsmetoder. Derfor kalder mange ham for en kunstner og en provokatør(!), men når man smager hans vine, må enhver kritik blive manet til jorden: Hans vine er i høj grad både personlige og karakterfulde samtidig med, at de er nogle af de bedste fra Alsace!
*Hos Marcel Deiss har man store forventninger til den nye klassificering af såkaldte LIEUX DITS (afgrænsede vinmarker) i CRU D’ALSACE/PREMIER CRU D’ALSACE, som man har ansøgt vinmyndighederne om at foretage, bl.a. efter inspiration fra Bourgogne.
Domaine Marcel Deiss i Bergheim (nær Ribeauvillé) dyrker sine 27 ha. efter biodynamiske principper og producer vine, som på mange måder er unikke for Alsace (og i øvrigt). Vinmarkerne – blandt dem flere ”Crus d’Alsace”* og klassificerede Grands Crus (Mambourg, Schoenenbourg, Altenberg de Bergheim) – er fordelt på ikke mindre end 9 kommuner (220 parceller!). Da den aktuelle ejer Jean-Michel Deiss og hans søn Mathieu helt klart søger at fremhæve forskellighederne i deres vine, frem for at strømline dem, er vinene fra Domaine Marcel Deiss altid utrolig spændende at udforske!
Kunsten at blande forskellige druesorter fra samme mark eller terroir således at den rette harmoni og stil opnås i vinene, er en krævende udfordring. Metoden har været anvendt i Alsace længe før man overhovedet var rigtig bevidst om forskellene imellem de respektive druesorter. Hos Marcel Deiss hylder man denne metode og mener således, at foreningen af forskellige druesorter fra samme mark ofte giver de bedste resultater og kan udtrykke terroiret på den mest overbevisende facon.
Jean-Michel Deiss er kendt for sin ildhu og åbenhed omkring det at dyrke sine vinmarker efter biodynamiske principper. Han hører dog ikke til de regelrette ekstremister, men forsøger at kombinere den biodynamiske tankegangs værdier og filosofi med de traditionelle alsaciske dyrkningsmetoder. Derfor kalder mange ham for en kunstner og en provokatør(!), men når man smager hans vine, må enhver kritik blive manet til jorden: Hans vine er i høj grad både personlige og karakterfulde samtidig med, at de er nogle af de bedste fra Alsace!
*Hos Marcel Deiss har man store forventninger til den nye klassificering af såkaldte LIEUX DITS (afgrænsede vinmarker) i CRU D’ALSACE/PREMIER CRU D’ALSACE, som man har ansøgt vinmyndighederne om at foretage, bl.a. efter inspiration fra Bourgogne.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Grand Cru-marken Mambourg ligger over landsbyen Sigolsheim, syd for Bergheim og Ribeauvillé. Den har siden middelalderen været en af de mest berømte vinmarker i Alsace, ejet i tidens løb af flere klostre og medlemmer af den lokale adel. Den er anlagt på en sydvendt skråning (210-350 m. o.h.), som giver den en optimal eksponering mod solen. En ret særpræget undergrund af fede kalkaflejringer giver altid strukturerede og mineralske vine, som dog samtidig er ret afrundede og delikate.
Marcel Deiss ejer to små parceller, som begge er biodynamiskdyrket og er beplantet med flere Pinot-druesorter. Beplantningen er på 12.700 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (20 hl./ha.), noget som giver ekstremt koncentrerede druer. Vinen gærer på fad med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen på sit ”lie” i et år på ståltank.
Grand Cru Mambourg er på trods af sin mineralske, fede stil fuldstændig tør. Den er kompleks og dyb i duften, med nuancer af tjørneblomster, citrusfrugter, men også mere eksotiske toner af ferskner og mango. Smagen er mineralsk, struktureret og en smule røget - meget særpræget. Vinen slutter meget harmonisk, sprød og appetitvækkende. En fantastisk, kompleks vin. Server den til skaldyr eller fiske- og fjerkræsretter med f.eks. morkelsauce. Prøv den også til en modne Comté-ost.
Asiatisk
Fisk
Kylling
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle