Den hvide Marsannay fra Domaine Huguenot er lavet på Chardonnay-druer fra 4 forskellige økologiskdyrkede parceller i ”Lieux-dits”-vinmarkerne ”En Grand Bois” (tæt på landsbyen… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
489,00 DKK
Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vinmarker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – øgede familiens vinmarksbesiddelser fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i kommunerne (villages) Marsannay, Fixin og Gevrey-Chambertin og herunder i sidstnævnte en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin” som toppen af kransekagen.
Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1993. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2013 opnåede man på Domaine Huguenot en 100% økologisk certificering af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).
Vinene fra Domaine Huguenot kombinerer på bedste vis den klassiske bourgognestil med den mere moderne – de er på en gang yderst elegante, komplekse og finessefyldte men samtidig mørke, fyldige og koncentrerede.
Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vinmarker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – øgede familiens vinmarksbesiddelser fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i kommunerne (villages) Marsannay, Fixin og Gevrey-Chambertin og herunder i sidstnævnte en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin” som toppen af kransekagen.
Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1993. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2013 opnåede man på Domaine Huguenot en 100% økologisk certificering af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).
Vinene fra Domaine Huguenot kombinerer på bedste vis den klassiske bourgognestil med den mere moderne – de er på en gang yderst elegante, komplekse og finessefyldte men samtidig mørke, fyldige og koncentrerede.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Den hvide Marsannay fra Domaine Huguenot er lavet på Chardonnay-druer fra 4 forskellige økologiskdyrkede parceller i ”Lieux-dits”-vinmarkerne ”En Grand Bois” (tæt på landsbyen Marsannay), ”Le Parterre” (i den sydlige del, øverst på skråningen), ”Aux Genelières” (i den sydlige del, øvre del af skråningen - kandidat til 1. Cru) og ”Au Champ Salomon” (sydvest for landsbyen - kandidat til 1. Cru). Den gode beliggenhed af de forskellige parceller, som alle ligger på skråningen med forskellige typer kalksten i undergrunden, og er beplantet med 30-40 år gamle vinstokke, giver en enestående kilde af kvalitetsdruer til denne vin.
Håndplukningen ved fuld modning og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen. Efter en klassisk afstikning og en skånsom presning gennemgår mosten fra de forskellige parceller en gæring på tank med druernes egne gærceller. Vinene bliver til sidst modnet i 12 måneder i franske træfade af 500 l. og efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller yderligere i 2 måneder på tank.
Vinen har en blank, gylden farve. Duften er moden og kompleks, med lækre nuancer af citrusfrugter, gule frugter (fersken, abrikos) og en smule vanilje. Smagen er sprød og delikat først, men udvikler hurtigt dybere og mere intense toner med iltning i glasset. Vinen slutter med en lang eftersmag, hvor man fornemmer god tannin og mineralitet.
Server vinen til fiske- og skaldyrsretter (fx kammuslinger) samt til lyst kød med cremede, lyse saucer. Prøv den også til gedeost. Serveringstemperatur: 10-12°C
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle