Navnet MAX er en hyldest til den person, der har elsket og passet vingården hele sit liv: Max Giovanett. Der har han arbejdet fra midten af det 20. århundrede til slutningen af… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
355,00 DKK
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Navnet MAX er en hyldest til den person, der har elsket og passet vingården hele sit liv: Max Giovanett. Der har han arbejdet
fra midten af det 20. århundrede til slutningen af hans liv. Hans datter Erika betroede vingården til os for at dyrke og vedligeholde
denne skat for fremtiden.
Comet MAX · XIX stammer fra gamle vinstokke. Vingården siges at være nyplantet omkring 1900 som følge af phylloxera-epidemien og derefter suppleret gennem årtierne. De ældste vinstokke i vingården skal derfor være 120 år gammel. Det er imponerende at se, hvordan de slår deres lange arme om pergola struktur. Disse forhold giver en ekstremt komplekse Vernatsch eller Sciava som vi kender den.
Druene ligger i 11 dage på skindene (100% afstilkede) gæret i fade ved spontan gær. Efter en forsigtig presning er vinen modnet på træfade og brugte barriques. Ufiltreret på flaske
Aperitif
Asiatisk
Fisk
Grøntsagsretter
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle