Métayage Chardonnay er lavet på Chardonnay-druer fra flere økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker i Carcassonne, Limoux og Hérault. Navnet ”Métayage” stammer fra en gammel… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
169,00 DKK
Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie d’Alon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie d’Alon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Métayage Chardonnay er lavet på Chardonnay-druer fra flere økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker i Carcassonne, Limoux og Hérault. Navnet ”Métayage” stammer fra en gammel fransk ordning, hvor de, der dyrker markerne for ejeren, får deres løn i form af druer eller vin. Dette gav bl.a. navnet til ejendommen ”La Métairie d’Alon”, hvor man benytter sig af ordningen, og hvor vinen bliver vinificeret.
Druerne plukkes tidligt om morgen. Efter en skånsom presning af klaserne, hvor man frasorterer mosten sidst i processen, igangsættes gæringen på en kombination af beton- og ståltanke, uden tilsætning af svovl, dette for at bevare vinens naturlig syre og bid. Derefter modnes vinen i ca. 9 måneder på sit "lie" (bundfald), med hovedparten på betontanke. Resten gennemgår en malolaktisk gæring og modnes på træfade, med løbende omrøring.
Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er aromatisk og kølig, klassiske træk for Chardonnay, som er dyrket i højden. Vinen afslører friske, rene toner af citrusfrugter, hvide blomster og friskplukkede hasselnødder. Smagen har en god tørhed og mineralitet samt diskrete, eksotiske toner af vanilje og ristede nødder. Den slutter med god harmoni mellem sprødhed og fedme. Serveres til skaldyr, fisk og til lyst kød.
Fisk
Gratinerede retter
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle