Métayage Pinot Noir er lavet på druer fra flere økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker i Limoux, syd for Carcassonne. Navnet ”Métayage” stammer fra en gammel fransk ordning,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
169,00 DKK
Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie d’Alon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Det er Laurent Delaunay og hans firma, Badet Clément, som står bag Abbotts & Delaunay i Languedoc. Selv er han 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Firmaet var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Abbotts & Delaunay-vinene produceres på parceller, som dels er beliggende ved selve ejendommen hvor vinene vinificeres, La Métairie d’Alon (økologisk dyrket) og dels i Limoux-området samt ved foden af Hérault-bjergene nord for Béziers. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”. Når det dog kommer til vinene, har de et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Métayage Pinot Noir er lavet på druer fra flere økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker i Limoux, syd for Carcassonne. Navnet ”Métayage” stammer fra en gammel fransk ordning, hvor de, der dyrker markerne for ejeren, får deres løn i form af druer eller vin. Dette gav bl.a. navnet til ejendommen ”La Métairie d’Alon”, hvor man benytter sig af ordningen, og hvor vinen bliver vinificeret.
Druerne plukkes tidligt om morgen. Efter en afstilkning af hele høsten og en skånsom knusning, igangsættes gæringen på en kombination af beton- og ståltanke. Efter presningen modnes vinen i ca. 6 måneder på betontanke og træfade.
Vinen har en flot, lys, rubinrød farve, som er klassisk for druesorten. Den er elegant og umiddelbar i duften, med lækre, sprøde frugtnuancer af kirsebær, hindbær og granatæbler. Smagen er sprød og harmonisk, med en meget velintegreret fadkarakter i de elegante og sarte nuancer af røde bær og let krydrede toner af bl.a. hvidt peber. Vinen afslører en dejlig frugtsødme og et strejf af mineralitet til sidst. En dejlig Pinot Noir til det lette køkken. Server den til fx grønsagsretter, fisk eller lyst kød samt til pasta- og risretter. Vinen vinder ved at blive serveret en smule svalet.
Fisk
Gratinerede retter
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle