Meursault "Genevrières" produceres med druer fra en lille parcel på 0,40 ha. på 1. Cru-vinmarken af samme navn. Vinstokkene er plantet i 1960 og 1980, og den ret stenholdige, dybe… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1.249,00 DKK
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Meursault "Genevrières" produceres med druer fra en lille parcel på 0,40 ha. på 1. Cru-vinmarken af samme navn. Vinstokkene er plantet i 1960 og 1980, og den ret stenholdige, dybe jordbund består primært af ler og kalk. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og bruger ikke ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring), og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.
Vinen har en blank, gylden farve med et grønligt skær. I duften finder man både kompleksitet og elegance, med både fede og grønne nuancer af eksotiske frugter, citrus og vilde blomster. Smagen er meget dyb, og i den ekstremt lange eftersmag er vinen meget frisk og charmerende. En ren nydelse!
Vinen egner sig fint til kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter, til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.
Fisk
Kalv
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle