360 View Image
2020 MEURSAULT 1. CRU ØKO PORUZOT DESSUS Elevage prolongé, Remi Jobard
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

1er Cru marken Le Porusot Dessus ligger syd for landsbyen Meursault, i retning af Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

2.499,00 DKK

På lager (9 stk.)

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.

Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).

I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.

I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).

For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.

Meursault

Indhold Kommer snart

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.

Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).

I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.

I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).

For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.

Meursault

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

1er Cru marken Le Porusot Dessus ligger syd for landsbyen Meursault, i retning af Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden består af en blanding af kalksten, mergel og ler, hvilket er perfekte forhold for fyldige hvidvine. Jobards økologiskdyrkede vinstokke på den lille parcel på 0,51 ha. er plantet i 1985 og i 1944! Rémi Jobards nye udgave af Meursault 1. Cru ”Poruzot Dessus” kaldet Elevage prolongé” (”længere modning”) har fået et længere ophold på træfade.

Rémi Jobards sædvanlige teknik anvendes: Manuel plukning af de økologiskdyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom presning og gæring med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Vinen modnes i ca. 24 måneder på 50% barriques (228 l., 20% nye) og 50% store fade (”foudre” af 600 l.), begge fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger. Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer bliver vinen modnet yderligere i 6 måneder på ståltanke. Aftapningen foregår uden filtrering.

Selv om 1. Cru-vinmarken Poruzot Dessus er kendt for at give meget komplekse og strukturerede Meursault-vine, har denne udgave fra Rémi Jobard lækre, delikate nuancer af lindeblomst, lime, abrikoser og grønne æbler, som matcher fedmen i vinen ganske godt. Hverken i duften eller i smagen skjuler den sine mineralske toner (flintsten) og ristede nuancer (brændte mandler, mørk vanilje), men det er finessen og charmen, som vinder til sidst. Klasse hele vejen!

Server vinen til de bedste fiskeretter, med fx pighvar, brosme eller lange, men også til skaldyr som fx hummer, krabber og gratinerede østers. Den kræver servering i store glas!

Specifikationer

Varenr

03802422035

Årgang

2020

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

13,5%

Druesammensætning

Chardonnay

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle