1er Cru-marken ”Les Perrières” anses af mange for at være den bedste vinmark i Meursault, nærmest på Grand Cru niveau. Den ligger i den sydlige del af kommunen, på grænsen til… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1.249,00 DKK
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1er Cru-marken ”Les Perrières” anses af mange for at være den bedste vinmark i Meursault, nærmest på Grand Cru niveau. Den ligger i den sydlige del af kommunen, på grænsen til Puligny-Montrachet, midt på skråningen, lige oven for 1. Cru Les Charmes. Navnet kommer af, at jorden på marken er meget stenholdig (”pierre” på fransk), noget som forklarer den klassiske, mineralske stil i vinene. Vinmarken er opdelt i flere sub-marker, med forskellig højde, jordbundsstruktur og soleksponering - noget som giver en vis diversitet i vinene. Man siger ofte, at vinene fra ”Les Perrières” er raffinerede og sofistikerede.
Meursault "Perrières" produceres af druer fra en lille parcel på 0,15 ha. Vinstokkene er fra 1993, og den ret dybe jordbund består primært af kalk og sten. Siden 2015 har man dyrket parcellen efter økologisk landbrug og opnået certificering med årgang 2022. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende omrøring og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” i 12 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye, og derefter 3 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.
Vinen har et blankt, gyldent skær i farven, og i duften finder man komplekse nuancer af hvide blomster, ferskner, vanilje og en smule mango. I smagen er vinen flot mineralsk med både æteriske og sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk, kompleks og charmerende. Serveres til kraftige og eksotiske fiske- og skaldyrsretter samt til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.
Fisk
Kalv
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle