Vinmarken ”En Luraule” (højde: 240 m.) er umiddelbar nabo til den berømte 1. Cru ”Les Gouttes d’Or” og er kendt for at give ret fyldige men samtidig delikate vine. Rémi Jobards… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
2.399,00 DKK
Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.
Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).
I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.
I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).
For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.
Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.
Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).
I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.
I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).
For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinmarken ”En Luraule” (højde: 240 m.) er umiddelbar nabo til den berømte 1. Cru ”Les Gouttes d’Or” og er kendt for at give ret fyldige men samtidig delikate vine. Rémi Jobards sædvanlige teknik anvendes: Manuel plukning af de økologiske dyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom presning, gæring med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Derefter bliver vinen modnet i 12 mdr. på barriques (228 l.) fra Stockinger i Østrig, og til sidst yderligere 6 måneder på tank.
Duften er umiddelbar og frisk med nuancer af hvidtjørneblomster, citrusfrugter samt en god mineralitet. I smagen er vinen ret åben, med toner af modne frugter og hvide, vilde blomster. Den har sprødhed, kraft og mineralitet og en lækker, vedvarende eftersmag. ”En Luraule” vil egne sig flot til hummer, til en fisk med koncentreret fond eller til f.eks. en gammeldags kalvefrikassé.
Fisk
Kalv
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle