360 View Image
2020 MEURSAULT LES CHEVALIERES ØKO, Domaine Remi Jobard
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 150 cl
  • Alkohol 13%

Lieu dit-vinmarken ”Les Chevalières” ligger midt på skråningen, vest for Meursault. Den lille parcel på 0,44 ha., hvor Rémi Jobard henter druerne til denne vin, ligger i en højde… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

2.799,00 DKK

Ikke på lager

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.

Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).

I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.

I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).

For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.

Meursault

Indhold Kommer snart

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.

Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).

I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.

I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).

For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.

Meursault

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Lieu dit-vinmarken ”Les Chevalières” ligger midt på skråningen, vest for Meursault. Den lille parcel på 0,44 ha., hvor Rémi Jobard henter druerne til denne vin, ligger i en højde af 300 m.o.h. og er beplantet med vinstokke, som er over 70 år gamle.

Domainets sædvanlige teknik anvendes: Manuel plukning af de økologiskdyrkede druer med skrap selektering af klaserne, skånsom presning og gæring med druernes egne gærceller, først i udvendige gærtanke fra oktober til november og derefter i kælderen. Vinen modnes i 12 måneder på 50% barriques (228 l., 20% nye) og 50% store fade (”foudre” af 600 l.), begge fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger. Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer bliver vinen modnet yderligere i 6 måneder på ståltanke. Aftapningen foregår uden filtrering.

Meursault ”Les Chevalières” har en flot, citrongul farve. Duften er umiddelbar og frisk først, og udvikler sig hurtigt mod det mere komplekse, med nuancer af jasmin, citrusfrugter, fersken samt mere eksotiske noter af bagværk og røde frugter. I smagen samler vinen sprødhed, kraft og mineralitet samt en lækker, vedvarende eftersmag. Den har et stort gemmepotentiale, selv om den allerede giver meget fra sig i sin ungdom.

Serveres til stegt laks eller hellefisk, til hummer eller krabbe evt. tilberedt med en let krydret sauce. Brug store glas til denne meget potentialerige vin.

Specifikationer

Varenr

03810222045

Årgang

2020

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

150 cl

Alkohol

13,5%

Druesammensætning

Chardonnay

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle