Lieux-dit-markerne ”Les Narvaux” ligger på den øverste del af skråningen, lige oven for 1. Cru markerne Genevrières og Porusot, i den sydlige del af Meursault. På den øverste del… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
649,00 DKK
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Lieux-dit-markerne ”Les Narvaux” ligger på den øverste del af skråningen, lige oven for 1. Cru markerne Genevrières og Porusot, i den sydlige del af Meursault. På den øverste del (højde: 300 m.) dominerer klippe i undergrunden, og vinene herfra er derfor altid meget mineralske og knap så kødfulde og velouragtige som vine dyrket længere nede af skråningen. Familien Bouzereau ejer to parceller på i alt 0,62 ha., som er beplantet i 1952 et 1973 og som ligger i forskellige højder. Blandingen af de to forskellige vine giver en god harmoni. Siden 2015 har man dyrket parcellerne efter økologisk landbrug og opnået certificering med årgang 2022.
Efter en lang, skånsom presning af druerne, gæres mosten på egetræsfade med løbende omrøring. Vinen modnes med sit ”lie” i 12 måneder på fade (228 l., 30% nye), og til sidst 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.
Vinen har en blank, gylden farve, og i den meget umiddelbare duft finder man nuancer af citrusfrugter, hvide ferskner, passionsfrugt, vanilje og lidt eksotisk træ. I smagen har vinen en god struktur og nerve, med indtagende frugtkarakter og en lækker mineralitet. Vinen slutter med spændende, let-krydrede toner.
Serveres til kraftige og eksotiske fiske- og skaldyrsretter samt til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.
Fisk
Kalv
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle