360 View Image
2022 MON ROUGE ØKO Langenlois, Jurtschitsch Sonnhof
  • Østrig
    Østrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Siden 2007 har man hos Jurtschitsch eksperimenteret med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye,… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

219,00 DKK

Ikke på lager

Jurtschitsch Sonnhof

Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse – såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.

Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ”Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker – med så naturlige teknikker som muligt – vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden”, siger man hos Jurtschitsch.

Vinguiden Gault Millau: ”Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.”

Langenlois

Indhold Kommer snart

Jurtschitsch Sonnhof

Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse – såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.

Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). ”Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker – med så naturlige teknikker som muligt – vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden”, siger man hos Jurtschitsch.

Vinguiden Gault Millau: ”Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.”

Langenlois

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Siden 2007 har man hos Jurtschitsch eksperimenteret med vine fra fx bestemte parceller, områder eller druesorter, vine som kun produceres i begrænsede mængder. Ikke mindst nye, unge vinmagere i kælderen ønsker ofte at afprøve en ny teknik, en ny idé, en ny filosofi. Vinene i serien ”Discoverys from Langenlois”, som fx ”Mon Rouge”, er således unikum-vine, som giver det fulde udtryk af bestemte kombinationer, hvor terroir, druekarakter og vinificeringstype spiller en stor rolle.

”Mon Rouge” laves på økologiskdyrkede Zweigelt, Pinot Noir og St. Laurent druer fra højtbeliggende (op til 400 m.o.h.) vinmarker i Langenlois, og alle er meget klassiske for Kamptal-distriktet. Undergrunden består af kalk, blandet med smuldrende skiffer i undergrunden og løss ved overfladen. Vandreserverne ligger i dybden, og det tvinger vinstokkene til at danne lange rødder. De henter således deres næring dybt nede i jorden, og det giver vine med meget stor kompleksitet og koncentration samt en mineralitet, som er ganske særpræget.

Druerne bliver håndplukket på de forskellige parceller og sammenstukket. Efter en skånsom afstilkning og kun en delvis knusning, bliver druerne gæret køligt med deres naturlige gærceller i store, neutrale træfade, indtil vinen opnår en forholdsvis lys, rød farve, stadig med frugt og friskhed i behold. Derefter lader man vinen løbe naturligt fra, og overfører den i mindre, neutrale fade, hvor den modner i 18 måneder. Inden aftapningen tilsætter man en lille del vin fra den efterfølgende årgang, for at tilføre endnu mere friskhed, umiddelbarhed og frugtstil. Vinen er hverken klareret eller filtreret.

”Mon Rouge” er en elegant, saftig og umiddelbar rødvin, som samtidigt er meget harmonisk og charmerende. Den har meget delikate nuancer af røde kirsebær, hindbær, vilde roser i duften og en ganske god struktur, med afrundet tannin i smagen. Det er en pragtfuld rødvin, der kan drikkes uden mad, eller til salater, grønsagsretter, fjerkræ og fisk. Vinen må gerne serveres svalet.

Specifikationer

Varenr

00402712235

Årgang

2022

Land

Østrig
Østrig

Indhold

75 cl

Alkohol

12,5%

Druesammensætning

Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle