Med ”1701” ønskede Bernard og Olivier at fejre, at familien Coste har lavet vin på slottet fra de samme vinmarker siden netop 1701. Da top-rosévine altid har været ejendommens… Læs mere
310,00 DKK
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
Med ”1701” ønskede Bernard og Olivier at fejre, at familien Coste har lavet vin på slottet fra de samme vinmarker siden netop 1701. Da top-rosévine altid har været ejendommens visitkort, var det naturligt at lave en ganske speciel udgave af denne type vin. Vinen er aftappet på en elegant, klar flaske, specielt kreeret til ”1701”, med en smuk glasprop.
Rosé ”1701” er sammensat (2020) af 85% Grenache Noir og 15% Roussanne, og i nogle årgange desuden Grenache Blanc og Syrah, som hentes på de bedste parceller på højtbeliggende, stenrige terrasser. De grønne druesorter (Grenache Blanc og Roussanne) bliver afstilket og gennemgår en kort skindmaceration inden presning og gæring. Grenache Noir og Syrah bliver afstilket og let knust, og gennemgår en kort skindmacerering for at opnå den sarte roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter presser man skindet fra og flytter mosten til ståltanke, hvor gæringen starter spontant. Efter gæringen og sammenstikningen af vinene fra de forskellige druesorter, bliver en del af vinen modnet i ca. 5 måneder på ståltanke, mens resten modnes i samme periode på nye, franske træfade.
Vinen har en sart blank, pink farve. Duften afslører nuancer af ribs, granatæbler og kirsebær. I smagen er vinen både tør, elegant og kødfuld med komplekse, modne toner af røde bær og hyben samt en god mineralitet sidst i smagen. En meget appetitvækkende og charmerende rosé. Server den til fiske- eller skaldyrsretter eller til kalv og fjerkræ i lys sauce. Den egner sig også fint til et lille glas i utide, til skovturen eller til en kold buffet.
Fisk
Gris
Grøntsagsretter
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle