De økologiskdyrkede druer, Grenache og Cinsault, høstes separat, da de modner på forskellige tidspunkter. Plukningen foregår om natten for at undgå oxidering og dermed bevare… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
125,00 DKK 149,00 DKK
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
De økologiskdyrkede druer, Grenache og Cinsault, høstes separat, da de modner på forskellige tidspunkter. Plukningen foregår om natten for at undgå oxidering og dermed bevare friskheden. Druerne afstilkes for at fremme frugtkoncentrationen, og derefter foretages en kort skindmacerering, hvorved vinens sarte roséfarve opnås. Herefter sættes presningen i gang, og den efterfølgende gæring i ståltanke foretages ved lave temperaturer - igen for at bevare friskheden og frugtaromaerne. Efter gæringen sammensættes vinene, og inden aftapning opholder vinen sig i ståltanke på sit ”lie” i 5-6 måneder.
Det er friskheden og de sprøde frugtaromaer, man har prioriteret i denne vin. Bag den sarte, lyserøde farve finder man meget subtile og rene, eksotiske nuancer af citrusfrugter og røde frugter (hindbær, ribs og hyben) i duften. Smagen er umiddelbar og ren, med lækre, tørre, frugttoner. Vinen har samtidig en god struktur og fylde, som gør den perfekt til f.eks. grillet svinekød, kylling, lam - men også som en god ledsager til fisk (gerne grillet) og skaldyr. Perfekt som aperitif, til en kold buffet, til sushi, til en tur i det grønne - når vejret er til det!
Fisk
Grøntsagsretter
Kylling
Quiche
Salat
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle