Chardonnay fra Domaine Montrose er lavet på 100% Chardonnay-druer fra forskellige parceller, hovedsageligt beliggende på hvid ler- og kalkholdig jord, men også på mørk, vulkansk… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
139,00 DKK
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Chardonnay fra Domaine Montrose er lavet på 100% Chardonnay-druer fra forskellige parceller, hovedsageligt beliggende på hvid ler- og kalkholdig jord, men også på mørk, vulkansk jord. Druerne er vinificeret efter hver parcel. Efter afstilkningen gennemgås en kort skindmacerering før presningen. Gæringen foregår køligt (15-18°C) og langsomt på ståltanke for at bevare friskheden og frugtkarakteren i vinen. Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer, hviler vinen på ståltanke (3-5 måneder) og aftappes løbende i slutningen af vinteren og i begyndelsen af foråret.
Vinen er en meget aromatisk, frugtrig og umiddelbar. I den friske duft finder man nuancer af citrusfrugter og hvide ferskner. I smagen har den en flot struktur og fedme. Sprødheden og finessen vinder til sidst - klassisk for husets hvidvine.
Server den som aperitif, til receptioner og til et måltid med fx fiske- og skaldyrsretter inspireret af det indiske eller asiatiske køkken. Prøv den også til retter med lyst kød og til gratinerede grønsagsretter.
Asiatisk
Fisk
Grøntsagsretter
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle