Ønsket om at producere en let og elegant rosévin med lavere alkoholprocent (9%) og færre kalorier, som man kunne bruge som velkomst eller til lettere gastronomiske retter, havde… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
125,00 DKK
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug) og huset er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Ønsket om at producere en let og elegant rosévin med lavere alkoholprocent (9%) og færre kalorier, som man kunne bruge som velkomst eller til lettere gastronomiske retter, havde strejfet Bernard og Olivier Coste længe... Med høsten 2022 førte man tanken ud i livet.
Vinen er sammensat af 90% Cinsault og 10% Grenache, som hentes på forskellige parceller på ejendommen, på klassisk ler- og kalkholdig jord. Druerne blev høstet om natten, mens de er kølige, og blev presset separat umiddelbart efter ankomsten til kælderen, for at opnå en lys, frisk og saftig vin. Derefter blev mosten fra de to druesorter gæret separat (15-18°C) på ståltanke, og senere sammensat i den rette blanding for årgangen. Vinen fik til sidst lov til at ligge på sit "lie" i 6 måneder på de samme tanke.
Vinen har en sart, lys, rosé-farve, og en meget aromatisk, frisk og indtagende aroma af citrusfrugter, hvide ferskner, ribs og vilde hindbær i duften. Smagen er let, sprød og appetitgivende, med en delikat harmoni mellem tørhed, frugt og de eksotiske toner. Milde krydderier og nuancer af krydderurter blander sig i eftersmagen...
Brug den på stranden, til en frokost i det grønne, til en aperitif med vennerne, men også til skaldyr, sushi, fisk, eller med sydlandske retter med grøntsager eller lyst kød.
Gris
Grøntsagsretter
Salat
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle