360 View Image
2021 MONTHELIE 1.CRU LES DURESSES ROUGE Domaine Philippe Bouzereau
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

Monthélie 1. Cru ”Les Duresses” Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau laves på druer fra en lille parcel på 0,15 ha., som blev beplantet med Pinot Noir i 1960. 1. Cru-vinmarken… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

439,00 DKK

Ikke på lager

Domaine Bouzereau

Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.

Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.

Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”

Monthelie

Indhold Kommer snart

Domaine Bouzereau

Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.

Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.

Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”

Monthelie

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Monthélie 1. Cru ”Les Duresses” Rouge fra Domaine Philippe Bouzereau laves på druer fra en lille parcel på 0,15 ha., som blev beplantet med Pinot Noir i 1960. 1. Cru-vinmarken ”Les Duresses” er delt mellem kommunerne Auxey-Duresses mod syd og Monthélie mod nord. Monthélie-delen ligger vest for selve landsbyen, midt på skråningen, lige under La Montagne du Bourdon-skoven. Undergrunden er lerholdig i bunden og sten- og kalkrig øverst. Begge dele egner sig perfekt til produktion af rødvine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har parcellen været i overgang til økologisk dyrkning.

Efter en klassisk afstilkning og en skånsom masning, gennemgår druerne en kølig (12°C.) skindmaceration i 12 dage på temperaturregulerede kar, inden man højner temperaturen og tillader en spontan gæring med druernes eget gær. Der foretages løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 25 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring, modnes vinen i 12 måneder på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret - dette for at bevare frugten og finessen.

Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve. Duften er frugtrig og kompleks med nuancer af hindbær, kirsebær og milde krydderier. Rødvinene fra Monthélie er ofte en smule hårde og tanninrige, men Philippe Bouzereaus ”Les Duresses” er først og fremmest harmonisk, fyldig og ret charmerende. Den har god koncentration og slutter med en blød tannin og en flot finesse. Server den til lam, fuglevildt, okse og råvildt.

Specifikationer

Varenr

03831212135

Årgang

2021

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

13%

Druesammensætning

Pinot Noir

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle