Les Sorbets” - hvorfra Lupé-Cholet henter Pinot Noir-druerne til denne vin - ligger i en højde af ca. 250 m.o.h., meget tæt ved selve landsbyen Morey, umiddelbart sydøst for… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
629,00 DKK
Firmaet Lupé-Cholet blev grundlagt i 1903 i hjertet af Bourgogne. Mødet mellem ”vinmanden” greve de Mayol de Lupé og ”landmanden” greve de Cholet blev starten til et godt makkerpar, og deres passion for gode vine har præget firmaet siden.
Da de sidste efterkommere i Lupé-Cholet gik bort uden arvinger i 1990’erne, var det naturligt for det berømte vinhus, Albert Bichot i Beaune, at overtage firmaet og dets besiddelser, da der eksisterede et stort venskab mellem familierne i de to firmaer. Bichot tilførte efterfølgende de nødvendige ressourcer til en restaurering af de forskellige ejendomme i Nuits-St.-Georges og Chablis samt til en gennemgribende pleje og delvis genplantning af vinmarkerne. Bichots meget anerkendte team af dygtige fagfolk har helt klart været med til at sikre et stabilt højt kvalitetsniveau i vinene fra Lupé-Cholet.
Vinene fra Lupé-Cholet’s egne markbesiddelser i Vosne-Romanée, Nuits-St.-Georges, Aloxe-Corton, Savigny-les-Beaune, Beaune og Pommard markedsføres under ”Domaine Lupé-Cholet”, og derudover tilbyder firmaet også såkaldte ”Négoce-vine” fra et stort udvalg af appellationerne i Bourgogne.
Firmaet Lupé-Cholet blev grundlagt i 1903 i hjertet af Bourgogne. Mødet mellem ”vinmanden” greve de Mayol de Lupé og ”landmanden” greve de Cholet blev starten til et godt makkerpar, og deres passion for gode vine har præget firmaet siden.
Da de sidste efterkommere i Lupé-Cholet gik bort uden arvinger i 1990’erne, var det naturligt for det berømte vinhus, Albert Bichot i Beaune, at overtage firmaet og dets besiddelser, da der eksisterede et stort venskab mellem familierne i de to firmaer. Bichot tilførte efterfølgende de nødvendige ressourcer til en restaurering af de forskellige ejendomme i Nuits-St.-Georges og Chablis samt til en gennemgribende pleje og delvis genplantning af vinmarkerne. Bichots meget anerkendte team af dygtige fagfolk har helt klart været med til at sikre et stabilt højt kvalitetsniveau i vinene fra Lupé-Cholet.
Vinene fra Lupé-Cholet’s egne markbesiddelser i Vosne-Romanée, Nuits-St.-Georges, Aloxe-Corton, Savigny-les-Beaune, Beaune og Pommard markedsføres under ”Domaine Lupé-Cholet”, og derudover tilbyder firmaet også såkaldte ”Négoce-vine” fra et stort udvalg af appellationerne i Bourgogne.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Les Sorbets” - hvorfra Lupé-Cholet henter Pinot Noir-druerne til denne vin - ligger i en højde af ca. 250 m.o.h., meget tæt ved selve landsbyen Morey, umiddelbart sydøst for rækken af Grand Crus-markerne. Navnet kommer af det franske ”sorbier” (røn), da marken oprindeligt var dækket af denne træsort, som i lighed med vinstokken trives perfekt i den meget stenholdige jordbund, man netop finder her, ved foden af skråningen. Druerne transporteres til kælderen i Nuits-St-Georges i små kasser à 25 kg. for at undgå masning og oxydering. Den lange gæring foregår i klassiske, åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Den første fase foregår ved ca. 10-14°C, hvor Pinot Noirs klassiske frugtkarakter bedst ekstraheres, og derefter ved 20-30°C for at fremme strukturen og fylden i vinen. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 14-16 mdr. på 228 l. fade (30-35% nye) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges - en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet.
Vinen har en blank, mørkerød kirsebærfarve, og duften bringer også straks tankerne mod netop denne frugt. Med lidt iltning udvikler vinen desuden en smule mørkere toner af sorte skovbær og krydderier (sort peber), men også læder og en let trækarakter. Smagen er allerede fint udviklet og harmonisk, med komplekse toner af syltede frugter, krydderier, cedertræ. I eftersmagen fornemmer man en god tannin, som vil "bære" vinen i mange år endnu, men også en delikat karakter, der på trods af vinens styrke gør den utroligt charmerende - og derved til en meget typisk Morey-Saint-Denis vin.
Vinen kan serveres til f.eks. lam eller okse, råvildt eller til ikke alt for kraftige hvid- eller rødskimmeloste. Serveringstemperatur: Ca. 17°. Husk at bruge store glas til en Bourgogne i denne klasse.
Lam
Okse
Ost
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle