Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vin på ikke mindre end 5 forskellige ”lieux-dits” vinmarker: Bas Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, En Veuvray og Les Pourroux, som… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
619,00 DKK
Indtil 2020 var Domaine Pierre Amiot & Fils, i centrum af den lille landsby Morey-Saint-Denis, ejet af brødrene Jean-Louis og Didier Amiot, men samme år besluttede de at opdele vinhuset i to forskellige selskaber: Domaine Amiot & Fils og Domaine Didier Amiot.
Domaine Amiot & Fils og deres tilsammen ca. 5 ha. vinmarker i Morey-Saint-Denis, Gevrey-Chambertin og Chambolle-Musigny er nu i fællesskab ejet og drevet af Jean-Louis Amiot og hans søn, Léon (11. generation). Foruden druerne fra deres egne marker har de også aftaler med ejerne af nogle få andre parceller i området, og vinene lavet på druerne herfra bliver særskilt markedsført under navnet Léon Amiot.
Dyrkningen hos Domaine Amiot & Fils er baseret på såkaldt ”integrated farming”, og udbyttet pr. hektar holdes nede på 25-45 hl. pr. ha. for at fremme koncentrationen i vinene. Under vinificeringen er Jean-Louis og Léon tilhængere af at gribe så lidt ind i processen som muligt, og de prioriterer en stil, der frembringer delikate og elegante vine frem for vine, der er mere rustikke og kraftige. Vinene er gæret på druernes egen gærkultur og bliver hverken klaret eller filtreret. De kan derfor virke en smule ”upolerede”, når de er unge, men udvikler sig hen mod det bløde og det komplekse med alderen.
Indtil 2020 var Domaine Pierre Amiot & Fils, i centrum af den lille landsby Morey-Saint-Denis, ejet af brødrene Jean-Louis og Didier Amiot, men samme år besluttede de at opdele vinhuset i to forskellige selskaber: Domaine Amiot & Fils og Domaine Didier Amiot.
Domaine Amiot & Fils og deres tilsammen ca. 5 ha. vinmarker i Morey-Saint-Denis, Gevrey-Chambertin og Chambolle-Musigny er nu i fællesskab ejet og drevet af Jean-Louis Amiot og hans søn, Léon (11. generation). Foruden druerne fra deres egne marker har de også aftaler med ejerne af nogle få andre parceller i området, og vinene lavet på druerne herfra bliver særskilt markedsført under navnet Léon Amiot.
Dyrkningen hos Domaine Amiot & Fils er baseret på såkaldt ”integrated farming”, og udbyttet pr. hektar holdes nede på 25-45 hl. pr. ha. for at fremme koncentrationen i vinene. Under vinificeringen er Jean-Louis og Léon tilhængere af at gribe så lidt ind i processen som muligt, og de prioriterer en stil, der frembringer delikate og elegante vine frem for vine, der er mere rustikke og kraftige. Vinene er gæret på druernes egen gærkultur og bliver hverken klaret eller filtreret. De kan derfor virke en smule ”upolerede”, når de er unge, men udvikler sig hen mod det bløde og det komplekse med alderen.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vin på ikke mindre end 5 forskellige ”lieux-dits” vinmarker: Bas Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, En Veuvray og Les Pourroux, som i alt dækker 1 ha. beplantet med 15-75 år gamle vinstokke. Store forskelle i undergrunden (kalk, ler, mergel klippe og småsten) gør, at hver parcel bringer spændende nuancer. Fx tilfører Bas Cheneverys struktur, mens Clos Salon bringer finesse og elegance. Parcellerne er alle syd- og sydøstvendte og ligger i en højde af ca. 250 m.o.h.
Gæringen er meget klassisk for denne vin, med en 70% afstilkning og 15 til 20 dages gæring i åbne trækar med temperaturregulering. Efter en malolaktisk gæring får vinen en 16-18 måneders modning på brugte egetræsfade.
I Domaine Amiots vine finder man masser af koncentration og især masser af typicitet fra området. Den røde Morey-Saint-Denis har en smuk, mørkerød farve, og i både duften og smagen er vinen meget intens og harmonisk med sarte nuancer af violer, røde bær (hirsebær, hindbær) samt en let chokoladekarakter. Eftersmagen er lang med en meget spændende sprødhed, som matcher de æteriske toner meget godt. Det er generelt en vin, som sagtens ville kunne gemmes i nogle år – og vinde i både kompleksitet og harmoni.
Vinen kan bruges til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den fx til and, lam eller til efterårets vildtretter.
Fuglevildt
Kalv
Lam
Ost
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle