Muscat de Rivesaltes er sammensat af 70% Muscat d’Alexandrie og 30% Muscat à Petits Grains, som hentes på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
159,00 DKK
Domaine Cazes i Rivesaltes – midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker – som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk (AB-Agriculture Biologique) og biodynamisk godkendelse.
Processen krævede samtidig en del investeringer i de historiske kældre og nyt, moderne udstyr til vinificering. Domaine Cazes indgik derfor et partnerskab med Advini (som blandt andet ejer vinhuset Jeanjean i Languedoc). Under det nye partnerskab er der fortsat hovedfokus på husets verdensberømte dessertvine – Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, men man lægger også mange kræfter i produktionen fra ejendommes vinmarker i appellationer som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages, Maury og Fitou.
Domaine Cazes i Rivesaltes – midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker – som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk (AB-Agriculture Biologique) og biodynamisk godkendelse.
Processen krævede samtidig en del investeringer i de historiske kældre og nyt, moderne udstyr til vinificering. Domaine Cazes indgik derfor et partnerskab med Advini (som blandt andet ejer vinhuset Jeanjean i Languedoc). Under det nye partnerskab er der fortsat hovedfokus på husets verdensberømte dessertvine – Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, men man lægger også mange kræfter i produktionen fra ejendommes vinmarker i appellationer som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages, Maury og Fitou.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Muscat de Rivesaltes er sammensat af 70% Muscat d’Alexandrie og 30% Muscat à Petits Grains, som hentes på ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet – alt sammen perfekte forhold til dyrkning af Muscat.
Druerne bliver presset umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen går spontant i gang med druernes eget gær. Tilsætning af brændevinen foregår midt i processen, og vinen bliver derefter lagret køligt på ståltanke i ca. 6 måneder. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
Muscat de Rivesaltes har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er meget kompleks med delikate toner af blomster og blade først, som hurtigt afløses af mere eksotiske nuancer af modne frugter (appelsin, mango, ferskner). I smagen er vinen ret struktureret og sprød på trods af frugtsødmen, og den slutter meget frisk og en smule krydret (bl.a. krusemynte). Vinens friskhed gør den velegnet som aperitif/velkomstdrink, eller til et lille glas i utide, men den er også fortrinlig til desserter med frugt eller vanilje. Prøv den også til is eller sorbet – eller til en god blåskimmelost. Muscat de Rivesaltes bør serveres afkølet men ikke iskold. En temperatur på ca. 8° anbefales.
Aperitif
Dessert
Is
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle