360 View Image
NATSCH4 BIO Dolomiti IGT, Alois Lageder
  • Italien
    Italien
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Schiava er en af de ældste rødvinssorter i Trentino-Alto Adige, men er i de senere år ofte blevet erstattet med mere anerkendte eller populære druer. Hos Alois Lageder har man dog… Læs mere

Anmeldelser
Robert Parker Green Emblem

359,00 DKK

På lager (6 stk.)

Alois Lageder

Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.

Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.

Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).

Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT

Indhold Kommer snart

Alois Lageder

Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.

Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.

Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).

Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT

Indhold Kommer snart
Robert Parker Green Emblem

Om produktet

Schiava er en af de ældste rødvinssorter i Trentino-Alto Adige, men er i de senere år ofte blevet erstattet med mere anerkendte eller populære druer. Hos Alois Lageder har man dog bevaret nogle få parceller med ældgamle Schiava-vinstokke, på husets prestige-vingård Römigberg, nordvest for Caldarosøen. Vinstokkene, der i dag er biodynamiskdyrkede, ligger i en højde af 250-330 m.o.h. på stejle skråninger, som vender mod syd og sydøst. Jordbunden består hovedsageligt af gletsjeraflejringer (morænesten, sand, kalk og ler) samt klippestykker fra Dolomitterbjergene - en sammensætning, som ofte giver strukturerede og mineralske vine.

Schiava er normalt mest kendt for at producere lette, umiddelbare og saftige rødvine, og i gamle dage var det ikke ualmindeligt, at man lod vinen ligge på sin maske efter gæringen, og hentede den direkte fra fadet til dagligt forbrug i månederne efter høsten. Det siges, at den ofte blev mere intens og kompleks efter lidt tid på masken. Hos Alois Lageder har ønsket været at vise, at Schiava-druen er bedre end dens rygte, og derfor har man fulgt den gamle tradition med min. 7 måneders gæring på masken (stilkene og skindet) i træfade (barriques og cigarillo). Derefter modnes vinen i ca. 11 måneder på de samme træfade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering og uden yderligere svovltilsætning. På denne måde opnår man en langt mere karakterfuld og kompleks vin, end det er normalt på en så beskeden druesort.

NATSCH4 2017 har en flot, blank, en smule lys, rubinrød farve. Duften er umiddelbar og frugtrig, med klassiske Schiava-nuancer af hindbær, fuglekirsebær og ribs, men også mere eksotiske toner af granatæbler og rød grape. Smagen er dybere og mere sammensat end duften, med dybere og mørkere frugttoner og krydderier, god kødfuldhed og mineralitet. I eftersmagen fornemmer man en frugtrighed og en tannin, som helt klart vil give vinen en god fremtid og udvikling. En ældgammel drue men en meget moderne vin! Prøv den til pasta- eller risottoretter, til fjerkræ, kalv og hvidskimmeloste.

Specifikationer

Varenr

06045310035

Årgang

0

Land

Italien
Italien

Indhold

75 cl

Alkohol

12,5%

Druesammensætning

Schiava

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle