Vinen er lavet på Negroamaro-druer fra parceller i Salento, som ligger ca. 100 m. over havet, og hvor undergrunden mest består af ler, kalksten og sand. Druerne høstes ved optimal… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
159,00 DKK
Feudi di San Marzano (grundlagt i 1962) er en af de vigtigste vinproducenter i Salento-området, og de indhenter deres druer hos mange små dyrkere, som man har langtidskontrakter med. Siden 2003 har man desuden haft et tæt samarbejde med det anerkendte vinfirma, Farnese Vini. Selve vingården ligger nær Taranto, og her råder man over det mest moderne udstyr, man i dag kan tænke sig til vinificering.
At lave vin på druer fra ca. 500 ha. kræver plads, når man samtidig søger at drage mest mulig nytte af variationerne i det lokale terroir ved at praktisere en høj grad af separat vinificering. Jordbunden i området består hovedsageligt af ”Terra rossa” – en rødlig (jernholdig) jord med en blanding af sand, sten og kalk. Denne type jord er perfekt til druer som Primitivo, Negroamaro og Fiano.
Feudi di San Marzano (grundlagt i 1962) er en af de vigtigste vinproducenter i Salento-området, og de indhenter deres druer hos mange små dyrkere, som man har langtidskontrakter med. Siden 2003 har man desuden haft et tæt samarbejde med det anerkendte vinfirma, Farnese Vini. Selve vingården ligger nær Taranto, og her råder man over det mest moderne udstyr, man i dag kan tænke sig til vinificering.
At lave vin på druer fra ca. 500 ha. kræver plads, når man samtidig søger at drage mest mulig nytte af variationerne i det lokale terroir ved at praktisere en høj grad af separat vinificering. Jordbunden i området består hovedsageligt af ”Terra rossa” – en rødlig (jernholdig) jord med en blanding af sand, sten og kalk. Denne type jord er perfekt til druer som Primitivo, Negroamaro og Fiano.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinen er lavet på Negroamaro-druer fra parceller i Salento, som ligger ca. 100 m. over havet, og hvor undergrunden mest består af ler, kalksten og sand. Druerne høstes ved optimal modenhed, normalt midt i september. Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke, og efter en skånsom presning gennemgår vinen en malolaktisk gæring. Til sidst modnes vinen i 4-6 måneder på franske træfade.
Negroamaro ”Talò” har en mørk, rubinrød farve med et lilla skær. Vinen er meget aromatisk i duften med toner af kirsebær, solbær og blommer samt let krydrede nuancer af bitter chokolade og lakrids. De samme toner kommer også frem i smagen, som er ret umiddelbar og frugtrig og som slutter med krydrede toner. En klassisk Negroamaro fra Alento, afrundet og harmonisk. Meget vellavet vin.
Den vil egne sig fint til grønsagsretter, til oksekød, lam eller vildt. Prøv den også til modne hvid- eller rødskimmeloste.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle