Pinot Noir-druerne til denne vin kommer fra Nysa Vineyard i Dundee Hills, fra en enkelt parcel i en højde af 180-220 m.o.h, som blev beplantet i 1990 af Michael Mega - en berømte… Læs mere
1.349,00 DKK
Det er en af Bourgognes mest berømte producenter, Jean-Nicolas Méo fra Domaine Méo-Camuzet og en af Californiens mest kendte forretningsmænd inden for musik og media, Jay Boberg, som i 2013 forenede deres respektive talenter og fælles entusiasme i et nyt vinprojekt i Willamette Valley i Oregon. Filosofien var klar: At forene traditionerne fra Bourgogne med Oregons ganske særlige terroir for Pinot Noir. Jean-Nicolas Méo og ønologen Tracy Kendall står for vinificeringen.
Druerne hentes på enkelte parceller fra flere såkaldte AVA-klassificerede distrikter i Willamette Valley, bl.a. det højtbeliggende Eola-Amity Hills, på skråningerne ved det kølige kystområde McMinnville, i det varmere Dundee Hills med den særlige røde undergrund samt fra topvinmarken Bishop Creek Vineyard i Yamhill-Carlton.
Hovedparten af parcellerne er dyrket efter økologiske eller biodynamiske principper, og de resterende er ”LIVE-Certified” (livecertified.org.).
Det er en af Bourgognes mest berømte producenter, Jean-Nicolas Méo fra Domaine Méo-Camuzet og en af Californiens mest kendte forretningsmænd inden for musik og media, Jay Boberg, som i 2013 forenede deres respektive talenter og fælles entusiasme i et nyt vinprojekt i Willamette Valley i Oregon. Filosofien var klar: At forene traditionerne fra Bourgogne med Oregons ganske særlige terroir for Pinot Noir. Jean-Nicolas Méo og ønologen Tracy Kendall står for vinificeringen.
Druerne hentes på enkelte parceller fra flere såkaldte AVA-klassificerede distrikter i Willamette Valley, bl.a. det højtbeliggende Eola-Amity Hills, på skråningerne ved det kølige kystområde McMinnville, i det varmere Dundee Hills med den særlige røde undergrund samt fra topvinmarken Bishop Creek Vineyard i Yamhill-Carlton.
Hovedparten af parcellerne er dyrket efter økologiske eller biodynamiske principper, og de resterende er ”LIVE-Certified” (livecertified.org.).
Pinot Noir-druerne til denne vin kommer fra Nysa Vineyard i Dundee Hills, fra en enkelt parcel i en højde af 180-220 m.o.h, som blev beplantet i 1990 af Michael Mega - en berømte neurolog og filosof, og altså også vinbonde! Navnet Nysa kommer fra Michael Megas store interesse for den græske mytologi, hvor Nysa betegner det hemmelige, paradisagtige land, som den unge gud Dionysos (Bacchus) kom fra. Parcellen ligger på en kompleks vulkansk undergrund (Jory soil), og et lag af basalt og ler i dybden, som sikrer gode vandreserver. Man kan derfor dyrke de fornemme Pinot Noir-vinstokke (upodede) af klonerne "Bourgogne" og ”Wadenswil” med "dry farming", dvs. uden kunstig vanding ved overfladen, og i øvrigt efter miljøvenlige principper (Sustainably Farmed").
Høsten foretages i små kasser, som hurtigt transporteres til kælderen for at undgå oxydering. Den spontane gæring foregår delvist med hele klaser, og med druernes egne gærceller. Både den malolaktiske gæring og den 18 måneders modning foregår på franske barriques (228 l., 50% nye).
Vinmarken Nysa er kendt for at være kilde til en af de bedste Pinot Noir i Dundee Hills, og dette kombineret med Jean-Nicolas Méos håndværk, danner grundlag for en fremragende vinoplevelse. Her finder man lækre, let eksotiske nuancer af modne kirsebær og blommer, guava, passionsfrugt og granatæbler i duften. Smagen er meget kompleks og indtagende med god frugtkoncentration, mineralitet, æteriske toner og en let saltet stil til sidst. Den slutter med sprøde, saftige toner af vilde hindbær og tranebær kombineret med milde krydderier. En utrolig forførende vin.
Server den til and, lam, fuglevildt og råvildt - gerne tilberedt med skovsvampe eller bær.
Fuglevildt
Gratinerede retter
Kalv
Lam
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle