Med årgang 2013 lancerede man hos Kaiken ”Obertura”, en ny vinserie, som henter sin inspiration i to begreber, som er kendetegnet for Argentina: Passion og sensualitet. Derfor… Læs mere
359,00 DKK
I 2001 tog Montes, der havde sat Chile på det vinøse verdenskort inden for kvalitetsvin, springet over Andesbjergene og grundlagde Kaiken i Mendoza, Argentina. Ambitionen var at kombinere det utrættelige fokus på kvalitet, der havde ført Montes-vinene i Chile op i en klasse for sig selv, med det unikke terroir i Argentina og således forene det bedste fra begge lande. Navnet ”Kaiken” blev valgt, da det samtidig er navnet på en lokal vildgås, der på symbolsk vis (også) foretager en grænseoverskridende og udfordrende ”rejse” hen over Andesbjergene mellem de to lande.
Kaiken fokuserer (naturligvis!) primært på ”nationaldruen” i Argentina, Malbec, men som hos Montes i Chile dyrker man også en del af de såkaldte ”internationale” druevarianter. Man har vinmarker i tre forskellige områder: Vistaalba, der ligger i Lujan de Cuyo – 1.050 meter over havet, hvor man bl.a. har Malbec plantet tilbage i 1910(!), Agrelo, hvor markerne på 70 ha. ligger i 950 meters højde beplantet i 2005/06 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Bonarda og Petit Verdot og endelig i Vistaflores, hvor man har 150 ha., som ligger i imponerende 1.250 meters højde beplantet i 2011 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Cabernet Franc.
Vineriet ligger i Vistaalba og er bygget i 1920. Der er en kapacitet til ikke mindre end 7 mio. liter vin, men det er primært fordelt i mindre tanke på 10-30.000 liter, hvor de forskellige vine laves og lagres. Selv om vineriet er af ældre dato, er det uhyre funktionelt og lever fuldt ud op til alle de krav, som den nutidige ønologiske praksis foreskriver. Inden aftapning lagres langt hovedparten af vinene i den imponerende fadkælder, som rummer over 1500 træfade!
I 2001 tog Montes, der havde sat Chile på det vinøse verdenskort inden for kvalitetsvin, springet over Andesbjergene og grundlagde Kaiken i Mendoza, Argentina. Ambitionen var at kombinere det utrættelige fokus på kvalitet, der havde ført Montes-vinene i Chile op i en klasse for sig selv, med det unikke terroir i Argentina og således forene det bedste fra begge lande. Navnet ”Kaiken” blev valgt, da det samtidig er navnet på en lokal vildgås, der på symbolsk vis (også) foretager en grænseoverskridende og udfordrende ”rejse” hen over Andesbjergene mellem de to lande.
Kaiken fokuserer (naturligvis!) primært på ”nationaldruen” i Argentina, Malbec, men som hos Montes i Chile dyrker man også en del af de såkaldte ”internationale” druevarianter. Man har vinmarker i tre forskellige områder: Vistaalba, der ligger i Lujan de Cuyo – 1.050 meter over havet, hvor man bl.a. har Malbec plantet tilbage i 1910(!), Agrelo, hvor markerne på 70 ha. ligger i 950 meters højde beplantet i 2005/06 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Bonarda og Petit Verdot og endelig i Vistaflores, hvor man har 150 ha., som ligger i imponerende 1.250 meters højde beplantet i 2011 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Cabernet Franc.
Vineriet ligger i Vistaalba og er bygget i 1920. Der er en kapacitet til ikke mindre end 7 mio. liter vin, men det er primært fordelt i mindre tanke på 10-30.000 liter, hvor de forskellige vine laves og lagres. Selv om vineriet er af ældre dato, er det uhyre funktionelt og lever fuldt ud op til alle de krav, som den nutidige ønologiske praksis foreskriver. Inden aftapning lagres langt hovedparten af vinene i den imponerende fadkælder, som rummer over 1500 træfade!
Med årgang 2013 lancerede man hos Kaiken ”Obertura”, en ny vinserie, som henter sin inspiration i to begreber, som er kendetegnet for Argentina: Passion og sensualitet. Derfor samler etiketten et tangodansende par og den historiske by Buenos Aires’ gamle brosten.
Den første vin i serien er lavet på Cabernet Franc, som hentes på nogle af Kaikens bedste vinmarker i DO Los Chacayes i Uco Valley i Mendoza. Altamira vinmarken (1.500 m.o.h.) bibringer aroma og elegance, mens Vista Flores vinmarken (1.350 m.o.h.) tilfører struktur og bid. Begge vinmarker ligger på aflejringsjord, som er meget rigt på sten og klippestykker. Det giver en lille udbytte, men meget mineralske, karakterfulde og koncentrerede vine. Druerne er alle håndplukkede og transporteres til kælderen i små kasser af 10 kg. Efter gæringen på ståltanke bliver vinen lagret i 12 mdr. på franske træfade (2 og 3 år gamle), og efter aftapning yderligere 12 mdr. på flaske.
Obertura Cabernet Franc har en flot, intens rubinrød farve. I duften finder man toner af ribs, tyttebær men også mørkere toner af solbær og bourbonvanilje. Smagen er kødfuld og krydret, med toner af sort peber og tobak. Vinen slutter med en god balance mellem styrke, alkohol og elegance. Lækre frugtrige toner kommer frem til allersidst. En lækker Cabernet Franc i ægte argentinsk stil. Servér vinen ved 16-18 grader til fx rødt kød, gryderetter og lam. Også perfekt til grill samt til cremede hvidskimmeloste.
And
Grill
Kalv
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle