360 View Image
OEIL DE PERDRIX CHAMPAGNE Jean Vesselle, Bouzy
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Før i tiden opstod den ”grå-rosé” farve man kalder ” Oeil de Perdrix” i virkeligheden, ikke fordi man ønskede det, men fordi det ofte ikke kunne undgås. Nogle Pinot Noir druer… Læs mere

Anmeldelser
Robert Parkers The Wine Advocate
Vinous Antonio Galloni
Wine Spectator
Wine & Spirits
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Guide Gilbert & Gaillard
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

449,00 DKK

På lager (100+.)

Jean Vesselle Champagne

I forhold til de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 100.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan som bekendt være meget godt, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste ”Récoltants-manipulants”, en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke blot sælger dem videre til et større firma.

Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir-druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens de øvrige druer, Chardonnay og Pinot Meunier, blev solgt videre til store producenter.

Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udslettet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarkerne i 1921, men den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge druerne, så Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man har gjort lige siden.

Siden Jean Vesselles død i midten af 1990’erne har datteren, Delphine og hendes mand, David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig ”value for money”. Firmaets nuværende 15 ha. vinmarker er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.

Champagne

Jean Vesselle Champagne

I forhold til de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 100.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan som bekendt være meget godt, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste ”Récoltants-manipulants”, en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke blot sælger dem videre til et større firma.

Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir-druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens de øvrige druer, Chardonnay og Pinot Meunier, blev solgt videre til store producenter.

Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udslettet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarkerne i 1921, men den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge druerne, så Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man har gjort lige siden.

Siden Jean Vesselles død i midten af 1990’erne har datteren, Delphine og hendes mand, David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig ”value for money”. Firmaets nuværende 15 ha. vinmarker er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.

Champagne

Robert Parkers The Wine Advocate
Vinous Antonio Galloni
Wine Spectator
Wine & Spirits
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Guide Gilbert & Gaillard
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Om produktet

Før i tiden opstod den ”grå-rosé” farve man kalder ” Oeil de Perdrix” i virkeligheden, ikke fordi man ønskede det, men fordi det ofte ikke kunne undgås. Nogle Pinot Noir druer blev uundgåeligt knust, og skindet afgav derved farven til mosten, noget som mange af de store Champagnefirmaer skyndte sig at "rette" på, ved at behandle mosten – og derved desværre også fjernede en del af vinens smag og karakter.

"Oeil de Perdrix" har i mange år været huset Jean Vesselles speciale. Den laves kun på Pinot Noir druer, som stammer fra de bedste og mere solrige parceller, og det forklarer vinens meget intense og kødfuld karakter. Den er samtidig tør og elegant med en smuk, frugtagtig bouquet. Farven er ganske speciel og forklarer navnet "agerhøneøje" – nærmest grå-rosé.

Oeil de Perdrix er en karakterfuld champagne, som sagtens kan drikkes som aperitif eller for sig selv, men som også vil passe fint til et helt måltid. En udsøgt oplevelse!

Specifikationer

Varenr

09200120035

Årgang

0

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

12%

Druesammensætning

Pinot Noir

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle