”Le Palajo” Chardonnay har fået sit navn fra den sydvendte vinmark, hvor druerne kommer fra. Det er den højest beliggende vinmark (280 m.o.h.) for hvidvine på ejendommen, og… Læs mere
369,00 DKK
Det er Catherine og Laurent Delaunay og deres firma, Badet Clément, som står bag La Métairie d’Alon i Languedoc. Laurent er 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Vinhuset var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Domaine de la Métairie d’Alon består i dag af 25 ha. vinmarker, fordelt på 25 parceller og på 11 navngivne vinmarker omkring landsbyen Magrie, mellem Limoux og Roquetaillade. Vinmarkerne er alle økologisk dyrkede og beplantet med druesorterne Chardonnay og Pinot Noir. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”, selv om nogle af vinene godt kan have et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
Det er Catherine og Laurent Delaunay og deres firma, Badet Clément, som står bag La Métairie d’Alon i Languedoc. Laurent er 5. generation i Bourgogne-familien Delaunay, og ejer således i dag også Bourgogne-firmaet Edouard Delaunay. Badet Clément startede faktisk med at rådgive vinproducenter i Bourgogne, Languedoc, Rhône og Provence for senere selv at producere vine i de samme områder.
I 2005 fik han mulighed for at overtage vinfirmaet Abbotts og den tilhørende ejendom, ”La Métairie d’Alon”, beliggende i Magrie, sydvest for byen Carcassonne i den højtbeliggende del af Aude-dalen (Limoux). Vinhuset var blevet grundlagt i 1996 af den australske kvinde, Nerida Abbotts, og navnet på firmaet blev herefter Abbotts & Delaunay. Laurent Delaunay og teamet bag Badet Clément har gennem årene opnået stor erfaring med vinproduktion i Sydøstfrankrig (ikke mindst i Languedoc) og er derfor i dag et højt-estimeret firma i området.
Domaine de la Métairie d’Alon består i dag af 25 ha. vinmarker, fordelt på 25 parceller og på 11 navngivne vinmarker omkring landsbyen Magrie, mellem Limoux og Roquetaillade. Vinmarkerne er alle økologisk dyrkede og beplantet med druesorterne Chardonnay og Pinot Noir. Ejendommens oprindelige ret dominerende ”australske stil” har gradvist gennemgået en forandring hen mod en mere ”Languedoc-tro stil”, selv om nogle af vinene godt kan have et umiskendeligt og ret charmerende touch fra Bourgogne i sig. Det er nemlig den friske, elegante og komplekse stil, der prioriteres her!
”Le Palajo” Chardonnay har fået sit navn fra den sydvendte vinmark, hvor druerne kommer fra. Det er den højest beliggende vinmark (280 m.o.h.) for hvidvine på ejendommen, og temperaturforskellene mellem de kølige nætter og de varme dage samt en undergrund af sand, kalksten og ler giver druerne en særlig sprødhed og en fantastisk harmoni mellem frugtsødmen og friskheden. Perfekt for Chardonnay-vine!
Druerne håndplukkes tidligt om morgenen, og klaserne presses hele i små, skånsomme presser af 20 hl. Man frasorterer mosten fra den første og den sidste del af processen for at undgå evt. bitterhed og bundfald. Efter en maceration i 24 timer uden tilsætning af sulfitter, bliver mosten gæret på 1-3 år gamle træfade (500 og 228 l). Kun 20% af vinen gennemgår en malolaktisk gæring. Vinen er til sidst modnet i 8 måneder på sit "lie" (bundfald), på de træfade, den er gæret i.
Vinen har en lysgylden farve. Duften er både kompleks og sprød, med god balance mellem fedme, struktur og charme. Her finder man nuancer af blomster (akacie, jasmin), citrusfrugter, abrikoser, anis og vanilje. I smagen er det de afrundede, delikate og sprøde toner, som vinder, med en god mineralitet og syre til sidst. En meget frisk og charmerende Chardonnay. Perfekt til fisk, skaldyr og lyst kød. Prøv den også til fx gedeost eller Comté.
Fisk
Gratinerede retter
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle