360 View Image
2021 PAUL SAUER Kanonkop, Stellenbosch
  • Sydafrika
    Sydafrika
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2018 er lavet på 70% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc og 15% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

605,00 DKK

På lager (60 stk.)

Kanonkop

Kanonkop Estate ligger på de nedre skråninger af bjerget Simonsberg i Stellenbosch midt i det område, der betragtes som det bedste til rødvine i Sydafrika. Navnet ”Kanonkop” kommer af, at der på ejendommen i det 17. årh. fandtes en kanon på toppen af en skråning (”kopje” = bjergtop på hollandsk), som blev affyret, når europæiske skibe sejlede forbi Table Bay på vej til Cape Town. Landmændene i området fik på denne måde et signal om, at det var tid at læsse oksekærrerne med deres produkter for derefter at sælge dem til mandskabet på skibene, der efter flere måneder på havet, især var vilde efter grøntsager og frugt.

Oprindeligt købte parlamentsmedlem og minister J. W. Sauer ejendommen ”Uitkyk”, og hvor en del af jorden senere blev frasolgt efter hans død i 1913. Den resterende del blev senere identisk med det som stadig i dag udgøres af Kanonkop Estate, og som hans søn, navnkundige Paul Sauer, der ligeledes var minister og parlamentsmedlem (fra 1929-1970), i kompagniskab med en af Sydafrikas største rugby-legender, Jan “Boland” Coetzee, gjorde til et af de absolut bedste vinhuse i Sydafrika. Denne status er i dag helt intakt, nu hvor fjerde generation, brødrene Johann og Paul Krige, er ved roret.

Vinmarkerne på Kanonkop udgør 100 ha. og herfra kommer druerne til nogle af de bedste vine i Sydafrika. De tonegivende internationale vinskribenter er således nærmest en bloc enige om at tildele de bedste vine fra Kanonkop nogle af de højeste scores blandt alle vine fra dette kontinent.

Stellenbosch

Kanonkop

Kanonkop Estate ligger på de nedre skråninger af bjerget Simonsberg i Stellenbosch midt i det område, der betragtes som det bedste til rødvine i Sydafrika. Navnet ”Kanonkop” kommer af, at der på ejendommen i det 17. årh. fandtes en kanon på toppen af en skråning (”kopje” = bjergtop på hollandsk), som blev affyret, når europæiske skibe sejlede forbi Table Bay på vej til Cape Town. Landmændene i området fik på denne måde et signal om, at det var tid at læsse oksekærrerne med deres produkter for derefter at sælge dem til mandskabet på skibene, der efter flere måneder på havet, især var vilde efter grøntsager og frugt.

Oprindeligt købte parlamentsmedlem og minister J. W. Sauer ejendommen ”Uitkyk”, og hvor en del af jorden senere blev frasolgt efter hans død i 1913. Den resterende del blev senere identisk med det som stadig i dag udgøres af Kanonkop Estate, og som hans søn, navnkundige Paul Sauer, der ligeledes var minister og parlamentsmedlem (fra 1929-1970), i kompagniskab med en af Sydafrikas største rugby-legender, Jan “Boland” Coetzee, gjorde til et af de absolut bedste vinhuse i Sydafrika. Denne status er i dag helt intakt, nu hvor fjerde generation, brødrene Johann og Paul Krige, er ved roret.

Vinmarkerne på Kanonkop udgør 100 ha. og herfra kommer druerne til nogle af de bedste vine i Sydafrika. De tonegivende internationale vinskribenter er således nærmest en bloc enige om at tildele de bedste vine fra Kanonkop nogle af de højeste scores blandt alle vine fra dette kontinent.

Stellenbosch

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Paul Sauer er Kanonkops prestigevin, og 2018 er lavet på 70% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc og 15% Merlot fra vinmarken Simonsberg i Stellenbosch, med vinstokke som i gennemsnittet er 30 år gamle. Undergrunden består hovedsageligt af smuldrende granit, sand, silt og en smule ler (Hutton-type). Nogle af parcellerne dyrkes som ”dry land”, andre får supplerende vandforsyninger. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 24 måneder på nye franske barriques (225 l., medium toasted) af eg fra Nevers i Frankrig.

Vinteren 2017 bød på en del regn og skiftende temperaturer frem til blomstringsperioden samt kølige perioder i starten af sommeren, hvilket gav store forskelle i modningen på de forskellige parceller. Vinstokkene fik de nødvendige vandreserver og mindre varmestress, men det krævede til gengæld stor opmærksomhed i vinmarkerne. I 2018 kunne man derfor høste druer med en god sukker/syre balance og en meget karakteristisk aromatisk, frugtkarakter.

Paul Sauer 2018 har en blank, rubinrød farve. I duften er den meget kompleks med toner af krydderurter, solbær, blommer og eksotiske krydderier samt diskrete nuancer af tobak og cedertræ. Smagen er som altid for Paul Sauer meget frugtrig, med karakter af både røde og mørke bær. Den har en perfekt balance mellem finesse, struktur og velour. Den tørre stil, trækarakteren og tanninen smelter fint sammen med frugten, og vinen slutter med elegance og en meget charmerende, velouragtig karakter. En meget harmonisk og intens vin med stor aroma og frugtkoncentration.

Til de bedste kulinariske kreationer med and, lam, vildt eller okse. Giv den god iltning inden servering

Specifikationer

Varenr

06507212135

Årgang

2021

Land

Sydafrika
Sydafrika

Indhold

75 cl

Alkohol

13%

Druesammensætning

15% Cabernet Franc, 70% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle