Den nye serie af økologiske vine fra Kuentz-Bas hedder ”La 4ème Tour” (det 4. tårn) og supplerer serien ”Trois Châteaux”, som henviser til de tre slotte (tårne) på toppen af… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
215,00 DKK
Ifølge lokale arkiver i Husseren-les-Chateaux havde familierne i Kuentz-Bas deres første vinaktiviteter her i 1795. Med mere end 200 års erfaring og et stort fokus på kvalitet samt 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste områder i det sydlige Alsace, er det et vinhus, der altid har nydt høj anseelse. Vinmarkerne ligger primært mellem Husseren-les-Châteaux (Alsaces højest beliggende vinproducerende landsby) og nabolandsbyen Eguisheim (bl.a. Grand Cru Eichberg og Pfersigberg), men også i Ingersheim (Grand Cru Florimont) og i Ribeauvillé (Grand Cru Kirchberg og Geisberg) har Kuentz-Bas nogle af sine mest betydende vinmarker, som tilmed hører til blandt de absolut bedste i Alsace.
I 2004 overtog familiefirmaet Jean-Baptiste Adam i Ammerschwihr driften af Kuentz-Bas, og samtidig gik man over til biodynamisk dyrkning på alle husets marker. Den officielle godkendelse (Demeter) opnåede man 3 år senere i 2007.
Den fornemmeste vinserie hos Kuentz-Bas hedder ”Trois Châteaux” (opkaldt efter de tre slotsruiner på toppen af bjerget bag Husseren-les Châteaux), og disse vine er udelukkende frembragt på druer fra egne marker. I denne serie laver huset en bred vifte af vine, som har potentiale til henlæggelse i nogle år, og som især i Grand Cru-udgaverne er med til at sætte de højeste standarder for alle vine i Alsace.
I serierne ”La 4ème Tour” og ”Mosaïk” findes både konventionelle, økologiske og biodynamiske vine, som dels er lavet på druer fra egne marker, dels på druer fra faste drueleverandører i området. Det er generelt vine, som besidder de herlige klassiske dyder fra Alsace og som kan nydes i deres ungdom.
Ifølge lokale arkiver i Husseren-les-Chateaux havde familierne i Kuentz-Bas deres første vinaktiviteter her i 1795. Med mere end 200 års erfaring og et stort fokus på kvalitet samt 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste områder i det sydlige Alsace, er det et vinhus, der altid har nydt høj anseelse. Vinmarkerne ligger primært mellem Husseren-les-Châteaux (Alsaces højest beliggende vinproducerende landsby) og nabolandsbyen Eguisheim (bl.a. Grand Cru Eichberg og Pfersigberg), men også i Ingersheim (Grand Cru Florimont) og i Ribeauvillé (Grand Cru Kirchberg og Geisberg) har Kuentz-Bas nogle af sine mest betydende vinmarker, som tilmed hører til blandt de absolut bedste i Alsace.
I 2004 overtog familiefirmaet Jean-Baptiste Adam i Ammerschwihr driften af Kuentz-Bas, og samtidig gik man over til biodynamisk dyrkning på alle husets marker. Den officielle godkendelse (Demeter) opnåede man 3 år senere i 2007.
Den fornemmeste vinserie hos Kuentz-Bas hedder ”Trois Châteaux” (opkaldt efter de tre slotsruiner på toppen af bjerget bag Husseren-les Châteaux), og disse vine er udelukkende frembragt på druer fra egne marker. I denne serie laver huset en bred vifte af vine, som har potentiale til henlæggelse i nogle år, og som især i Grand Cru-udgaverne er med til at sætte de højeste standarder for alle vine i Alsace.
I serierne ”La 4ème Tour” og ”Mosaïk” findes både konventionelle, økologiske og biodynamiske vine, som dels er lavet på druer fra egne marker, dels på druer fra faste drueleverandører i området. Det er generelt vine, som besidder de herlige klassiske dyder fra Alsace og som kan nydes i deres ungdom.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Den nye serie af økologiske vine fra Kuentz-Bas hedder ”La 4ème Tour” (det 4. tårn) og supplerer serien ”Trois Châteaux”, som henviser til de tre slotte (tårne) på toppen af skråningen bag landsbyen Husseren-les-Châteaux. Hvor vinene i serien ”Trois Châteaux” er produceret med druer fra Kuentz-Bas’ biodynamiske vinmarker, hentes druerne til ”La 4ème Tour” på økologiskdyrkede marker ejet eller dyrket af Kuentz-Bas på skråningerne omkring landsbyen (300-400 m.o.h.). Man har således kontrol over produktionen fra dyrkning til aftapning. Som altid prioriterer kældermesteren Olivier Raffin renhed, elegance og kompleksitet i vinene.
Pinot Gris ”La 4ème Tour” laves på druer fra øst- og sydøstvendte parceller med en undergrund af ler, mergel, kalk, sandsten og løss. Perfekte forhold til hvidvine, som her både opnår optimal modning og en mineralitet og syre, som giver god balance til frugtsødmen. Efter en skånsom presning (9 timer!) starter en spontan gæring på ståltanke med druernes naturlige gær, efterfulgt af en modning i 10 måneder ”sur lie” på store træfade.
I en god Pinot Gris er der harmoni mellem styrke, fedme, krydderi og sødme på den ene side og sprødhed, friskhed og tørhed på den anden side. Pinot Gris ”La 4ème Tour” er et skoleeksempel på dette. Duften byder på aromaer af abrikoser, ferskner og mango samt milde, eksotiske krydderier. I smagen er vinen frugtrig og eksotisk samt sprød og med god tørhed, finesse og masser af friskhed til sidst. En perfekt vin til det eksotiske køkken. Som skabt til "foie gras" eller til blåskimmelost men vil også sagtens kunne gå til fisk eller fjerkræ.
Asiatisk
Fisk
Kylling
Ost
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle