Pinot Noir-druerne til denne vin hentes omkring Pochi og Appiano i Alto Adige. Vinmarkerne (15-50 år gamle biodynamiskdyrkede vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 300… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
225,00 DKK
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Pinot Noir-druerne til denne vin hentes omkring Pochi og Appiano i Alto Adige. Vinmarkerne (15-50 år gamle biodynamiskdyrkede vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 300 til 450 m. med en undergrund af småsten, kalk og sand og ret kølige forhold. Det giver en langsom modning og derfor vine med en flot aroma, sprødhed og finesse. Vinen er gæret på ståltanke og modnet i 12 måneder på betontanke og store fade.
Vinen har en lys, rubinrød farve. Duften er aromatisk og frugtrig med nuancer af kirsebær og blommer. I smagen er det de frugtrige nuancer, som dominerer først, men vinen har også struktur og god velour. Det er dog den charmerende og aromatiske stil, som vinder sidst i munden. En meget elegant vin. Serveres til grønsagsretter, fjerkræ, svinekød, kalv eller til pasta- og risottoretter. Også velegnet til hvidskimmeloste.
Gris
Grøntsagsretter
Kalv
Kylling
Pasta
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle