Druerne til denne Pinot Noir ”Cuvée X” kommer fra flere økologiskdyrkede vinmarker: Briscoe, Johnson, Rocky Noel og Stermer i AVA Yamhill-Carlton, Wascher og Meyer i AVA Dundee… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
299,00 DKK
Lemelson Vineyards er beliggende i det område i Oregon, der betragtes som et af de bedste – Yamhill County i Willamette Valley. Firmaet blev grundlagt i 1999 af Eric Lemelson – født i New York og tidligere miljø-advokat – som blev betaget af Yamill Countys fantastiske frugtbarhed og ”forelsket” i Pinot Noir-druen, hvilket tilsammen gjorde, at han plantede sine første vinstokke der med denne drue i 1995. To år senere udvidede han sine markbesiddelser og påbegyndte samtidig opførelsen af sit sofistikerede ”gravity-flow winery”, som ved færdiggørelsen i 1999 markerede grundlæggelsen af Lemelson Vineyards. I dag dyrkes vin på 57 ha. – fordelt på 6 forskellige vinmarker, og foruden Pinot Noir dyrker man også Riesling, Chardonnay og Pinot Gris, men det er stadig Pinot Noir, som har det absolutte hovedfokus.
Fra første dag indførte Eric Lemelson 100% økologisk dyrkning, dels fordi han personligt gik stærkt ind for den økologiske tankegang, dels fordi han var overbevist om, at de bedste vine altid kommer fra sunde vinmarker, der bliver dyrket med respekt for naturen. I oktober 2004 blev Lemelson Vineyards officielt godkendt som økologisk producent (OTCO) – i øvrigt som en af de første i Oregon. Lovgivningen i USA tillader dog kun at anvende betegnelsen ”økologisk dyrkede druer” og altså ikke ”økologisk vin”, hvilket betyder, at man indenfor EU ikke må indregne vinene i de regnskaber, der skal opgøre de økologiske andele.
Vinene fra Lemelson Vineyards regnes som nogle af de bedste fra Oregon, som samtidig anses for at have et unikt ”terroir” til produktion af Pinot Noir.
Lemelson Vineyards er beliggende i det område i Oregon, der betragtes som et af de bedste – Yamhill County i Willamette Valley. Firmaet blev grundlagt i 1999 af Eric Lemelson – født i New York og tidligere miljø-advokat – som blev betaget af Yamill Countys fantastiske frugtbarhed og ”forelsket” i Pinot Noir-druen, hvilket tilsammen gjorde, at han plantede sine første vinstokke der med denne drue i 1995. To år senere udvidede han sine markbesiddelser og påbegyndte samtidig opførelsen af sit sofistikerede ”gravity-flow winery”, som ved færdiggørelsen i 1999 markerede grundlæggelsen af Lemelson Vineyards. I dag dyrkes vin på 57 ha. – fordelt på 6 forskellige vinmarker, og foruden Pinot Noir dyrker man også Riesling, Chardonnay og Pinot Gris, men det er stadig Pinot Noir, som har det absolutte hovedfokus.
Fra første dag indførte Eric Lemelson 100% økologisk dyrkning, dels fordi han personligt gik stærkt ind for den økologiske tankegang, dels fordi han var overbevist om, at de bedste vine altid kommer fra sunde vinmarker, der bliver dyrket med respekt for naturen. I oktober 2004 blev Lemelson Vineyards officielt godkendt som økologisk producent (OTCO) – i øvrigt som en af de første i Oregon. Lovgivningen i USA tillader dog kun at anvende betegnelsen ”økologisk dyrkede druer” og altså ikke ”økologisk vin”, hvilket betyder, at man indenfor EU ikke må indregne vinene i de regnskaber, der skal opgøre de økologiske andele.
Vinene fra Lemelson Vineyards regnes som nogle af de bedste fra Oregon, som samtidig anses for at have et unikt ”terroir” til produktion af Pinot Noir.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Druerne til denne Pinot Noir ”Cuvée X” kommer fra flere økologiskdyrkede vinmarker: Briscoe, Johnson, Rocky Noel og Stermer i AVA Yamhill-Carlton, Wascher og Meyer i AVA Dundee Hills og Chestnut Hill i AVA Chehalem Mountain. Vinmarkerne er beplantede med de bedst tilgængelige kloner for kvalitets Pinot Noir, nemlig Pommard, Wadenswil, Dijon 114, 115, 667, 777 og 828. Denne diversitet (både klone-, klima- og jordbundsmæssigt) giver mulighed for at lave den rette blanding med optimal harmoni og tilpasse vinificeringen efter årgangen.
I vinificeringen prioriterer man harmonien mellem de rustikke/kødfulde toner og de mere frugtrige og delikate nuancer. Gæringen (med druernes egne gærceller) foregår separat for hver parcel på ståltank efter en delvis afstikning af druerne. Derefter bliver vinen overført til to år gamle burgundiske træfade af 228 l. Allerede efter ca. 7 måneders modning kommer ca. halvdelen af vinen tilbage på ståltank, dette for at bevare en god del frugtkarakter og friskhed i blandingen. Den anden halvdel tilbringer endnu 6 måneder på fad. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Alt dette for at bevare vinens karakter, frugt og koncentration.
”Cuvée X” Pinot Noir byder i duften på klassiske aromaer af sorte kirsebær, hindbær og jordbær samt små sorte, vilde bær (brombær), og en kompleks, krydret og en smule rustik stil. I smagen er der en usædvanlig fylde og kompleksitet, med lækre, mørke og en smule krydrede toner af bitter chokolade, kaffebønner og sort peber. Til sidst viser vinen en flot harmoni mellem umiddelbare og komplekse toner. En stor fornøjelse, både i duften og smagen! Server den til vildt, okse, lam og fjerkræ.
And
Fuglevildt
Lam
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle